Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sprema se spektakl

UFC priprema uzvrat Jonesa i Gustafssona za Madison Square Garden?!

Jon Jones
Foto: screenshot/youtube
13.09.2018.
u 07:33

Brendan Schaub se toga također uhvatio u svom podcastu krajem prošlog mjeseca, kada je rekao kako je načuo da UFC priprema pravu bombu

Sve su glasnije informacije i glasine kako UFC još uvijek nije objavio glavnu borbu UFC 230 eventa samo iz razloga što se čeka oslobođenje Jona Jonesa od suspenzije. Već ranije se govorilo kako mu se čuva mjesto za taj event, a sada se sve češće govori i o protivniku. To bi prema svemu sudeći trebao biti Alexander Gustafsson, piše Fight Site.

Već sredinom kolovoza počelo se govoriti o tome kako bi se Jon Jones mogao vratiti već ove jeseni, iako još uvijek nije poznat datum njegovog saslušanja pri USADA-i. Većina analitičara i medija to je prepisala tome što Jones trenira punim intenzitetom te što je vrlo aktivan na društvenim mrežama. Prema tome su isti došli do zaključka kako je Jones svjestan da bi mogao biti oslobođen suspenzije te da su možda već i pokrenuti pregovori oko nastupa.

>>Pogledajte gostovanje Filipa Hrgovića na večernji TV-u

Brendan Schaub se toga također uhvatio u svom podcastu krajem prošlog mjeseca, kada je rekao kako je načuo da UFC priprema pravu bombu te da zbog toga UFC 230 još uvijek nema svoj “main event”. On je zapravo bio prvi koji je kao potencijalnog protivnika spomenuo Alexandera Gustafssona, a neki su čak otišli toliko daleko da su izjavili kako je UFC Šveđanina namjerno povukao s UFC 227 eventa, gdje se trebao boriti protiv Volkana Oezdemira. Sve to da bi pripremili pravi spektakl za Madison Square Garden. Danas su se o tome raspisali još neki mediji koji baš Gustafssona spominju kao protivnika za Jonesa. Njih dvojica borili su se na UFC 165 eventu, održanom u rujnu 2013. godine, a Jones je tada slavio podijeljenom sudačkom odlukom nakon izuzetno neizvjesnih pet rundi.

Ukoliko se ovo ostvari, biti će vrlo zanimljivo pogledati popis borbi. Naime, na prva dva gostovanja u MSG-u, UFC je donio svaki puta po tri borbe za titulu, a sada ne bi bilo niti jedne. Osim ako se Daniel Cormier ne odluči odreći titule poluteške kategorije ili mu ista bude oduzeta. Za pretpostaviti je kako ju nema namjeru napustiti, odnosno da namjerava postati prvi borac koji je umirovio kao UFC prvak. A zamislite kako bi izgledalo da se umirovi kao dvostruki prvak, ukoliko obrani teškaški titulu u svojoj vjerojatno posljednjoj borbi?

No, čak i da ne bude borba za titulu, to nikako ne bi negativno utjecalo na prodaju prijenosa. Naime, povratak Jonesa te povratak Nate Diaza, koji se u sunaslovnoj borbi sastaje s Dustinom Poirierom, bili bi apsolutno dovoljni za situaciju u kojoj bi MMA fanovi dio svog budžete dali da mogu pogledati UFC 230 uživo.

Event se inače održava 3. studenog, što bi značilo da UFC-u već gori pod nogama po pitanju glavne borbe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije