Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Uefa podijelila žestoke kazne: Poznato je zašto kasni odluka za HNS

Split: Navijači na tribinama prate utakmicu Hrvatska - Mađarska na Poljudu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
26.09.2023.
u 19:19

Za sada su zbog incidenata na kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo 2024. godine, odigranima tijekom rujna, kažnjeni rumunjski, albanski, poljski i ukrajinski savez. Nacionalni savezi morat će platiti desetke tisuća eura, a Rumunjska će iduću utakmicu kod kuće igrati na praznome stadionu

Više nacionalnih nogometnih saveza dobilo je kazne Uefe zbog prijestupa na kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo odigranima tijekom rujna. Hrvatski nogometni saveza tek treba saznati svoju. Odluka dolazi kasnije obzirom da je HNS imao dodatni termin za naknadno očitovanje

Međutim, kazne koje jesu poznate nisu blage. Rumunji su zbog incidenata na Kosovu zaradili utakmicu iza zatvorenih vrata. Ukrajinska reprezentacija će iduću gostujuću utakmicu igrati bez svojih navijača. Poljska i Albanija dobili su uvjetne kazne. Donosimo detalje koje je objavila Uefa.

GALERIJA Hrvatska 'pomela' Latviju: Vatreni na Rujevici slavili sa 5:0

Split: Navijači na tribinama prate utakmicu Hrvatska - Mađarska na Poljudu
1/7

Rumunjska je 12. rujna igrala protiv Kosova te pobijedila rezultatom 2:0. Kažnjeni su s ukupno 52 tisuće eura i jednom domaćom utakmicom iza zatvorenih vrata.

- Novčano se kažnjava Rumunjski nogometni savez s 40.000 eura i zapovijeda da svoju sljedeću (1) utakmicu UEFA natjecanja kao savez domaćin igra iza zatvorenih vrata zbog paljenja vatrometa, bacanja predmeta, odašiljanja poruka političke prirode (tj. transparent i uzvici "Kosovo je Srbija") i zbog rasističkog ponašanja njegovih pristaša - izrekla je UEFA i dodala:

- Novčano se kažnjava Rumunjski nogometni savez s 12.000 eura zbog blokiranja javnih prolaza na tribinama.

VEZANI ČLANCI:

Albanija je s Poljskom igrala 10. rujna, a s Češkom 7. rujna. Albanska reprezentacija je Poljsku pobijedila rezultatom 2:0, a s Češkom je odigrala neriješeno 1:1. Istovremeno je albanski nogometni savez  zaradio je 44 tisuće eura kazne. Djelomično zatvaranje stadiona suspendirano je na rok od dvije godine.

- Kažnjava se Albanski nogometni savez s 30.000 eura  i zapovijeda djelomično zatvaranje stadiona Albanskog nogometnog saveza (tj. cijele sjeverne i južne tribine) tijekom sljedeće (1) utakmice UEFA natjecanja u kojoj Albanski nogometni savez igra kao savez domaćin, za paljenje vatrometa, bacanje predmeta i nanošenje štete. Navedeno djelomično zatvaranje stadiona suspendirano je na probni rok od dvije (2) godine, počevši od datuma ove odluke.

- Kažnjava se Albanski nogometni savez s 14.000 eura zbog blokiranja javnih prolaza.

VEZANI ČLANCI:

Poljska je pak kažnjena s 20 tisuća eura, a zabrana prodaje ulaznica poljskim navijačima suspendirana je na probni rok od dvije godine. Igrali su protiv Albanije i izgubili s 2:0. Tri dana prije toga, 7. rujna, pobijedili su Farska otoke rezultatom 2:0.

- Kažnjava se Poljski nogometni savez s 15.000 eura  i zabranjuje Poljskom nogometnom savezu prodaju ulaznica svojim navijačima za gostovanje za sljedeću (1) utakmicu, zbog bacanja predmeta i paljenja vatrometa. Navedena zabrana prodaje ulaznica obustavlja se na probni rok od dvije (2) godine, počevši od dana donošenja ove odluke.

- Kažnjava se Poljski nogometni savez s 5000 eura za štetu.

- Nalaže se Poljskom nogometnom savezu da kontaktira Albanski nogometni savez u roku od 30 dana radi namirenja štete koju su prouzročili njegovi navijači, tj. za polomljene sjedalice i upozorava se Poljski nogometni savez zbog nedoličnog ponašanja njegove momčadi.

VEZANI ČLANCI:

Ukrajina je 9. rujna odigrala neriješeno protiv Engleske, 1:1. Utakmicu protiv Italije su izgubili rezultatom 2:1. Kažnjeni su s 33 tisuća eura te im je zabranjena prodaja ulaznica vlastitim navijačima prilikom iduće gostujuće utakmice ukrajinske reprezentacije.

- Kažnjava se Ukrajinski nogometni savez s 20.000 eura te zapovijeda djelomično zatvaranje stadiona Ukrajinskog nogometnog saveza tijekom sljedeće (1) utakmice UEFA natjecanja u kojoj Ukrajinski nogometni savez igra kao savez domaćin i zabranjuje se Ukrajinskom nogometnom savezu prodaja ulaznica svojim navijačima za gostovanje za sljedeću (1) utakmicu, zbog rasističkog ponašanja svojih navijača. Ukrajinski nogometni savez obavijestit će UEFA-u, prije utakmice, o sektorima koji će biti zatvoreni, a koji će se sastojati od najmanje 5000 sjedećih mjesta.

- Kažnjava se Ukrajinski nogometni savez sa 5000 eura zbog paljenja vatrometa, te s 8.000 eura za blokiranje javnih prolaza.

VIDEO Veselje za najmlađe: Igrači Dinama razveselili djecu na igralištu Ponikvi


 

Komentara 1

OL
olujasviholuja
19:41 26.09.2023.

Što je sa "našima" provokatorima, ne želi se objaviti ime tko je kupio ulaznice(mislim da se mora dati osobna pri kupnje ulaznica) i dao ulaznice i zastavu ovim varaždincima, a ovaj koji je sve to prijavio imao je ulaznicu u u vip loži,ali je sjedio točno nasuprot ovih koji su par puta digli zastavu i snimio je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije