Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTORAK ZADNJI DAN

Učenici dobili medalje u sedam sportova

Sportske igre mladih (1)
Sportske igre mladih
29.04.2013.
u 21:24

Sportska nadmetanja osnovnoškolaca na Završnici državnog prvenstva školskih sportskih društava započela su već od ranog jutra na sportskim borilištima u Rijeci, Umagu i Poreču.

Danas su medalje oko vrata i stisak ruke svog učitelja dobili učenici u sedam sportova. Natjecanja u atletici, plivanju, šahu, gimnastici, badmintonu, krosu i stolnom tenisu održe se u jednom danu, dok će se sutra 30. travnja u finalnim borbama za naslov prvaka države suprotstaviti učenici u malom nogometu, odbojci, košarci i rukometu.

Školska sportska natjecanja, po svojoj prirodi ne mogu okupiti brojnu publiku, no mogu pobuditi interes, osobito mlađe, \"internetske\" publike. Hrvatski školski športski savez pokrenuo je edukativno-sportski projekt \"Igram, pišem, lajkam\" kojim je nastojao spojiti talentirane učenike-novinare u praćenju natjecanja školskog sporta. Uspjeh projekta je odličan, pa je HŠŠS pet najboljih novinara-učenika pozvano na Završnicu državnog prvenstva da o njemu izvještavaju.

Ipelovci, kako ih od milja zovu u HŠŠS-u prate događanja na završnici i svoje uratke objavljuju na Facebook profilu Hrvatskog školskog športskog saveza. Njihova imena su Marko Šapina, Karlo Grgurević, Natali Antunović Sara-Horvatić i Sara-Borzić.

- Gledati preko tisuću sportaša, i to najboljih sportaša u državi, kako prolazi hodnicima jednog hotela i veseli si budi u svima, i u nama novinarima, i u prolaznicima veliku sreću i veselje. Usprkos svim problemima koji zahvaćaju profesionalni sport, djeca se njime i dalje nastavljaju baviti - iskreno je priznao Marko Šapina

Prvenstvo za osnovne škole završit će sutra 30. travnja finalnom utakmicom rukometa za dječake. Utakmica će se igrati u Intersport centru u Zelenoj laguni s početkom u 15.00 sati. Nakon utakmice održat će se svečano zatvaranje natjecanja kojem će prisustvovati i ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije