Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINI VATRENI

U17 Hrvatska traži nove bodove za četvrtfinale Eura. Evo gdje možete gledati dvoboj

Karlovac: Kvalifikacije ua EURO 2024 U17, Hrvatska - Kosovo
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
23.05.2024.
u 08:00

Na Euru U17 Hrvatska je u prvom susretu skupine B upisala remi s Austrijom, danas od 17 sati (Sport Klub 1) traži nove bodove za četvrtfinale

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina u ponedjeljak je otvorila Europsko prvenstvo U17 koje se igra na Cipru. U prvom susretu izabranici trenera Marijana Budimira remizirali su s vršnjacima iz Austrije, a susret je završio bez pogodaka. Mini vatreni odradili su dobru utakmicu i upisali prvi bod, kojim su nastavili pozitivan trend rezultata.

No, već danas čeka ih novi ogled s puno ozbiljnijim protivnikom. Od 17 sati Hrvatska igra protiv Danske (Sport Klub 1) na stadionu u Achnasu. Sudit će im belgijski sudac Jasper Vergoote. Recimo i da se u drugom susretu skupine B od 19.30 sati sastaju Austrija i Wales.

Detaljna analiza

Bit će to drugo kolo ključno za hrvatskog protivnika jer Danska U17 trenutačno je na vrhu tablice skupine. U prvoj utakmici pobijedila je Wales 2:0 i uzela tri boda. Ako Danska pobijedi i danas, a Austrija ne bude slavila protiv Walesa, osigurat će prolazak u playoff fazu natjecanja.

Inače, Hrvatska i Danska do sada su se susrele četiri puta, naša vrsta ima tri pobjede, a suparnička jednu. U povijesti nam u prilog ide i gol-razlika koja je 10:6 za Hrvatsku.

VEZANI ČLANCI:

Izbornik Budimir u prvom susretu protiv Austrije nije mogao računati na četiri vrlo važna igrača zbog kartona. Izostali su najbolji strijelac u kvalifikacijama Mislav Ćutuk, zatim Bruno Durdov, Dukan Ahmeti te Tomas Baković. No, i tako oslabljen hrvatski sastav uspio je uzeti bod. U punoj snazi, može se igrati samo bolje.

– Uvijek je najvažnije ne izgubiti prvu utakmicu na velikom natjecanju, remi s Austrijancima bez primljenog pogotka dobar je s obzirom na izostanak važnih igrača, ali i u kontekstu činjenice da imamo dovoljno prostora za napredak u igri. Razmišljamo od utakmice do utakmice, detaljno ćemo analizirati igru Danske, pokazati igračima dobre i loše strane našeg idućeg protivnika i spremno dočekati drugu utakmicu u skupini. Vjerujem da će momčad biti na odgovarajućoj razini u nastavku natjecanja – rekao je izbornik Hrvatske Marijan Budimir.

Dalje samo dva najbolja

Usporedimo li ove dvije momčadi po Transfermarktu, recimo da se Hrvatska U17 procjenjuje na vrijednost od 100 tisuća eura, dok se mladi Danci procjenjuju na 400 tisuća eura.

No, papir često griješi, a Budimir se već dokazao da dobro radi s mladima. U najavi Europskog prvenstva napomenuo je da u pravom svjetlu želi prezentirati hrvatski nogomet. Novu priliku ima već danas protiv Danske. Posljednji susret Hrvatska U17 u skupini odradit će 26. svibnja protiv vršnjaka iz Walesa (17 sati).

Dodajmo da će se u četvrtfinale plasirati po dvije najbolje reprezentacije iz sve četiri skupine završnog turnira na Cipru. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije