Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI PARAOLIMPIJSKIH IGARA

U Tokiju je sve teža situacija, Japan se bori s najgorim valom koronavirusa

Autori: Vecernji.hr, Hina
23.08.2021.
u 20:20

– Organizacijski odbor uputio je zahtjev neposredno prije početka Paraolimpijskih igara. To pokazuje da ne misli da se Igre mogu sigurno održavati – rekao je Yuichi Hamabe, koji vodi Tercijarni centar za hitnu medicinu tokijske bolnice Bokutoh.

Paraolimpijske igre u Tokiju bit će održane pod “vrlo teškim” okolnostima, rekli su organizatori, a bolnice u gradu domaćinu su preopterećene dok se Japan bori s najgorim valom bolesti COVID-19.

– Organizacijski odbor uputio je zahtjev neposredno prije početka Paraolimpijskih igara. To pokazuje da ne misli da se Igre mogu sigurno održavati – rekao je Yuichi Hamabe, koji vodi Tercijarni centar za hitnu medicinu tokijske bolnice Bokutoh.

Hidemasa Nakamura, jedna od čelnica Organizacijskog odbora, istaknula je kako se gradska borba protiv koronavirusa “pogoršala” od početka Olimpijskih igara.

– Parasportaši u usporedbi s olimpijskim sportašima imaju veći rizik od dobivanja ozbiljnih simptoma, stoga moramo biti još oprezniji – rekla je Nakamura.

Japanski car otvara Igre, dolazi i Bach

Japanski car Naruhito prisustvovat će ceremoniji otvaranja Paraolimpijskih igara u Tokiju 24. kolovoza, a očekuje se kako će i proglasiti početak Igra, kao što je to učinio i na nedavnim Olimpijskim igrama.

Agencija Imperial Household objavila je da će Naruhito prisustvovati svečanosti, a potvrđeno je i kako carica Masako neće prisustvovati otvaranju POI kao dio protumjera COVID-19 radi ograničavanja broja posjetitelja.

Naruhito je službeno proglasio otvaranje Olimpijskih igara 23. srpnja i spreman je ponovno to napraviti i za POI.

Dio japanskih medija navodi kako se 61-godišnji japanski car suočio s kritikama zbog teksta koji je izgovorio na svečanom otvaranju Olimpijskih igara.

Navodi se kako je rekao "obilježavanje", a ne "slavljenje", što se tradicionalno govori tijekom svečanosti. Uoči Olimpijskih igara, Naruhito je priznao da je "iznimno zabrinut" zbog održavanja Igara zbog stope zaraze COVID-19.

Očekuje se i da će se na svečanosti otvaranja POI pojaviti i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOK) Thomas Bach nakon što je propustio otvaranje POI u Rio de Janeiru prije pet godina.

>> Pogledajte TOP 10 zanimljivosti s Olimpijskih igara

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije