Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA Cibosi u srijedu (20) kod uzdrmana diva

U Makabiju prijete otkazima igračima

16.12.2008.
u 11:31

Gostovanjem u Tel Avivu Cibona započinje uzvratni krug utakmica u skupini. Nakon prvih pet nastupa vukovi imaju omjer 4-1, koji su uoči početka sezone mogli samo sanjati. No, domaće pobjede protiv favorita (Makabi, Olympiacos) te gostujuća u Le Mansu izdigle su Cibonu do podjele prvoga mjesta u skupini. Jedini poraz doživjela je u Malagi od momčadi koja igra najbolje, ali su je teškoće s ozljedama gurnule na treće mjesto.

Treba im jedna pobjeda
Posljednji put Cibona je započela euroligašku sezonu s omjerom 4-1 još u sezoni 1999./2000. kada je trener bio Jelovac.

Nakon niza teških gostovanja (Tel Aviv, Atena, Avellino) može se očekivati da će Cibona pasti u poretku, no Zagrepčanima je najvažniji ulazak među 16 najboljih, za što im praktički treba još samo jedna pobjeda (protiv Le Mansa kod kuće).

Bez obzira na teško gostovanje u Nokia Areni - Makabi će i logistički sve poduzeti jer mu gori pod nogama - Cibona u Izrael nije otišla s bijelom zastavom. Vukovi imaju dovoljno samopouzdanja da, igraju li žestoko u obrani, mogu vrebati bodove i kod velikog favorita.

- Premda im je velika prednost što su domaćini, ipak se moraju iskupljivati. Čujem da prijete igračima otkazima, bit će pod pritiskom, a nama pritisak na leđima ne bi smio biti - tvrdi Marin Rozić.

Vedran Vukušić igrao je jednu sezonu u Izraelu (Naharia) i vrlo dobro zna koliko je teško svladati Makabi na njegovu parketu.

- Čim Makabiju ne krene kako se očekivalo nastane veliki pritisak medija na klub. Tako je zacijelo i sada. Naša je prilika možda baš taj pritisak. Makabi je napadačka momčad koja u igri sa svakim može postići sto koševa. Ako ga mi svedemo na 70-80 koševa, nismo bez izgleda - kaže Vuk.

Obrana ključna za uspjeh
Trener Perasović uzda se u Tel Avivu u svoje nositelje igre (Kus, Calloway, Prkačin, Marshall), ali i u šljakere poput Jareda Homana. Čovjek koji čuva Cibonin reket kaže da jednostavno obožava igrati u obrani.

- Volim taj šljakerski dio igre - kaže Homan.

A obrana je sukus Perasovićeve košarkaške filozofije i dosadašnjih Ciboninih ovosezonskih uspjeha.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije