Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potencijalni suparnici

U kvalifikacijama će Hrvatska biti favorit, Sj. Irska najbolji izbor

Sjeverna Irska - Hrvatska
Foto: Reuters
1/6
11.10.2017.
u 23:31

Potencijalni suparnici su nam Šveđani, Sjeverni Irci, Grci i Irci, a tko god došao od tih reprezentacija, kockasti će biti favoriti

Nakon uspješno završene kijevske akcije, Hrvatska sada nestrpljivo čeka ždrijeb dodatnih kvalifikacija koji će se 17. listopada održati u sjedištu Fife u Zürichu. Kockaste su prozvali prvacima dodatnih kvalifikacija jer imaju u njima stopostotni učinak – četiri uspješna nastupa. A suparnici Hrvatskoj bili su Ukrajina, Slovenija, Turska i Island. I sad Hrvatsku očekuju reprezentacije koje su po rejtingu iza nje.

Potencijalni suparnici su nam Šveđani, Sjeverni Irci, Grci i Irci, a tko god došao od tih reprezentacija, kockasti će biti favoriti. Utakmice dodatnih kvalifikacija igraju se od 9. do 14. studenoga.

Prvi iza Nijemaca

Možda bi najbolji izbor bili Sjeverni Irci ili Irci, iako ih ne treba podcijeniti. Sjeverni Irci su, primjerice, u jakoj grupi s Njemačkom, Češkom i Azerbajdžanom lako izborili drugo mjesto, i to dvije utakmice prije kraja. U 10 utakmica, izgubili su samo od Njemačke (dvaput) te u posljednjem kolu u nevažnoj utakmici od Norveške.

Nemaju ni jednu veliku zvijezdu, momčad je uglavnom sastavljena od igrača iz druge engleske lige. U studenome je Hrvatska igrala s njima prijateljsku utakmicu te ih lako pobijedila s 3:0 u Belfastu golovima Mandžukića, Čopa i Kramarića.

Na Svjetskom prventsvu su Sjeverni Irci dosad nastupili tri puta, no posljednji put još davne 1986. godine u Meksiku.

Naš drugi mogući suparnik je Irska, koja se u kvalifikacijski vlak ukrcala u posljednjoj utakmici u skupini pobijedivši u Cardiffu izravnog suparnika za drugo mjesto Wales.

Čvrsta je to momčad koja zabija malo golova, a još manje ih prima. U 10 utakmica samo je šest puta morala po loptu u vlastitu mrežu. Također nema velikih zvijezda, a najvredniji igrači su napadač Southamptona Shane Long te Vlašićev suigrač u Evertonu, veznjak James McCharty. Već četiri godine vodi ih bivši trener Celtica, Aston Ville i Leicestera Martin O’Neill, a pomoćnik mu je legenda irskog nogometa Roy Keane.

Nema Ibrahimovića

Švedska više nema Zlatana Ibrahimovića, ali i dalje je jako opasna. Uostalom, u kvalifikacijama pobijedila je i Francusku, a iza sebe u skupini A ostavila i Nizozemsku i Bugarsku. Švedska nema velikih zvijezda, najbolji igrač je veznjak Red Bull Leipziga Emil Forsberg.

Možda i najnezgodniji suparnik bila bi nam Grčka, koja je prepuna igrača iz Bundeslige, ali i Olympiakosa, Panathinaikosa, Celtica, Benfice, Marseillea. A sigurno nam ne bi bilo lako u paklu Atene ili Pireja. Vodi je Nijemac Michael Skibbe, bivši trener Borussije iz Dortmunda, Eintrachta, Herthe i Galatasaraya.

No, Hrvatska ne treba ni od koga strahovati, u tom društvu ima najbolju reprezentaciju. Naravno, pod uvjetom da naši igrači budu maksimalno spremni, a klasa je na njihovoj strani. Po Transfermarktu, naši vrijede 253 milijuna eura, Grci 131 milijun, Šveđani 102, Irci 91, a Sjeverni Irci 34 milijuna eura, što je šest milijuna manje nego sam Luka Modrić.

Komentara 12

KI
kit1772
08:56 12.10.2017.

ove kvalifikacije su totalno nerazmjereno rasporedjene. TAKO DA IMAMO SITUACIJU GDJE IZ CENTRALNE I SJEVERNE Amerike od 6 reprezentacija njih 3 su direktno kvalifikovane za SP, a 4ti ide u baraz protiv Australije. Juzna Amerika od njih 10 njih 5 5 ide dalje. znaci od preko 60 do 50 posto timova iz Amerike ide na SP. Slicno je u africi i aziji i bliskom istoku. U isto vrijeme cak i drugoplasirani iz evrope moraju u baraz protiv jakih timova iako od 6 timova u grupi oni su bili drugi a svaka grupa je jako kao i citava juzna amerika. Ne zaboravimo da 9ti drugi otpada bez sanse za baraz. znaci dok iz ostalih dijelova svijeta ide oko 50% timova koji su izuzev pojedinih timova iz amerike, vecinom iz donjeg dijela kvalitete, iz evrope ide samo oko 23% timova. tako da mnoge kvalitetne reprezentacije ostaju kod kuce zbog onih koji su se plasirali zbog neraznomjernih mjesta rasporednjenih po kontinentima a koji ignoriraju cinjenicu da evropa ima najvise zemalja i navjise kvalitete. Evropljani su tu najvise krivi. trebali bi da insistiraju da bar prva dva idu dalje. ovo je glupost.

DH
dalibor.hren
20:19 12.10.2017.

Trebalo bi igrati na poljudu! Ako ni zbog čega drugog, a ono barem zbog topovskoih udara, bengalki, svastike.... stvarno su zaslužili! Ako ćemo ozbiljno, onda je to Osijek, uz uvjet uređenja travnjaka. Split ne iz spomenutih razloga, Maksimir ne zbog malo gledatelja, Rijeka ne, jer je protiv Hrvatske....dakle OSIJEK!

BU
Bubalamala
13:41 12.10.2017.

Eto drago mi je za Srbiju, već odavno nisu bili na smotri fuzbala a kad se tome doda kakva ih nesreća prati u drugim sportovima kao npr. vaterpolo ili još gore košarka, onda ih treba razumjeti pa i pohvaliti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije