Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uefina Liga nacija

Određene skupine: Hrvatska protiv velikana Španjolske, Njemačke, Francuske...

Ukrajina - Hrvatska
Igor Kralj/Pixsell
11.10.2017.
u 12:20

U skupini A još su Portugal, Belgija, Engleska, Švicarska, Italija, Poljska, Island i Nizozemska.

Uefa je završetkom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji formirala skupine s reprezentacijama koje će se natjecati u Ligi nacija.

Hrvatska je smještena u najsnažniju skupinu A, u kojoj je još jedanaest reprezentacija. Sustav natjecanja je takav da će se sljedeće godine formirati četiri podskupine s po tri reprezentacije. Pobjednici skupina igrat će u polufinalu dok će posljednje plasirani u skupinama od 2020. godine nastupati u skupini B. Domaćin završnog turnira bit će jedan od polufinalista.

U skupini A još su Njemačka, Portugal, Belgija, Španjolska, Francuska, Engleska, Švicarska, Italija, Poljska, Island i Nizozemska.

Skupinu B čine reprezentacije koje su rangirane ispod onih dvanaest iz skupine A. Bit će također podijeljene u četiri podskupine, a pobjednici će od 2020. godine nastupati u skupini A, dok posljednje plasirani ispadaju u skupinu C. 

U skupini B su Austrija, Wales, Rusija, Slovačka, Švedska, Ukrajina, Irska, BiH, Sjeverna Irska, Danska, Češka, Turska.

Ukrajina - Hrvatska
1/19

Srbija i Slovenija u skupini su C s Mađarskom, Rumunjskom, Škotskom, Grčkom, Albanijom, Norveškom, Crnom Gorom, Izraelom, Bugarskom, Finskom, Ciprom, Estonijom i Litvom, dok je u skupini D šesnaest najslabije rangiranih reprezentacija.

Ždrijeb skupina bit će održan 24. siječnja sljedeće godine, a natjecanje će početi u rujnu.

Komentara 146

Avatar dado26
dado26
13:06 11.10.2017.

Nije moguče po redakcije VL i ostalih medija čovik bi pomislila da spadamo u skupini Z. Nije za vjerovat što nam rade!

GU
General_U
12:37 11.10.2017.

mamić šuker i hns mafija smjestili hrvatsku u sam vrh nogometne elite hahaha!!!!

DA
darko2103
12:57 11.10.2017.

Kad si u skupini s velikanima valjda si i ti velikan pa makar i za dvije godine. HNS pederi nogomet ste s.ebali . A skupina, hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije