Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smiješi se rekordan transfer

U Hajduku ih nije bila briga za njega, a sada je na pragu jednog od najvećih klubova svijeta

Ivo Grbić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
14.08.2020.
u 07:00

Kroz Lokomotivu je Grbić stigao do Dalićeva popisa, i to potpuno zasluženo, uz Dominika Livakovića sigurno je u ovom trenutku najbolji hrvatski vratar

Čudni su ponekad ljudski putovi, životna krivulja ide malo gore, pa malo dolje, pa se opet vraća uzlaznom putanjom. Tako je i dosad tekla karijera 24-godišnjeg Splićanina, vratara zagrebačke Lokomotive Ive Grbića. Dečko je prošao vratarsku školu Hajduka, kao svakom Splićaninu želja mu je bila igrati u Hajduku.

Odšteta do 6 milijuna eura!

I prošao je kroz brojne trenerske ruke na svom putu do vratnica prvog sastava Splićana, Igor Vukman doveo ga je u Hajduk s devet godina, poslije su s njim radili Bikić, Varvodić, Gabrić, Tihomir Bulat, Balić, a radio je s njim i veliki Vladimir Beara. I dočekao je svoj debi među vratnicama Hajduka, s 19 godina je branio, ali u samo devet utakmica.

Tada su u klubu bili Lovre Kalinić, Stipica, pa je došao i Letica. I danas Hajduk kupuje vratare, a imao je svu silu tako dobrih svojih čuvara mreže. Neki su prodani, neki su otišli, baš kao i Ivo Grbić koji je nakon tih devet utakmica proveo u zapećku splitskog kluba i onda otišao. Došao je u Lokomotivu iako je bilo i drugih zainteresiranih klubova za njega. No nakon razgovora s trenerom Lokomotive Goranom Tomićem odlučio je doći i očito je pogodio.

– Ispada da sam pogodio. Hajduk je, uz Dinamo, naš najveći klub, bio mi je san igrati u Hajduku, ali vidio sam u svim segmentima da ih stvarno nije bilo briga za mene.

Bio sam u velikom klubu cijeli život i imao sam, kada sam odlazio iz Hajduka, ponude većih klubova od Lokomotive, u kojima bih možda bio bliže reprezentaciji. Ali nakon što sam razgovarao s trenerom Goranom Tomićem, spoznao sam kako je u Lokomotivi dobra momčad, kako oko kluba vlada dobro, pozitivno ozračje. Oni su imali dobar plan za mene i osjetio sam da tu mogu najviše napredovati – kazao je nedavno Grbić za Večernji list, nakon što se našao i na popisu A reprezentacije za na kraju otkazani turnir u Kataru.

– Da, razgovarali smo prije nego što je došao u Lokomotivu, kao i svi igrači koje smo dovodili i drago mije da su svi ti dečki koji su u zadnje vrijeme otišli iz Lokomotive kod nas izrasli u velike igrače – kazao nam je trener Lokomotive Goran Tomić.

Kroz Lokomotivu je Grbić stigao do Dalićeva popisa, i to potpuno zasluženo, uz Dominika Livakovića sigurno je u ovom trenutku najbolji hrvatski vratar. I onda ne čudi što je sad za njega zanimanje pokazao veliki madridski Atlético. Navodno bi sve trebalo biti ubrzo riješeno, a Lokomotiva bi mogla na njemu zaraditi između 4,5 i 6 milijuna eura, ovisno o bonusima.

Nikad se ni jedan hrvatski vratar nije prodao za toliko novca, najveći transfer ostvario je Lovre Kalinić koji je iz Hajduka prešao u Gent za 3,1 milijuna eura, pa Karlo Letica iz Hajduka u Club Brugge (3 milijuna), potom Stipe Pletikosa, ali kad je iz Šahtara prelazio u moskovski Spartak (2,5 milijuna eura), dok je iz Hajduka u Ukrajinu otišao za 800.000 eura.

Iako Grbić i dalje normalno trenira u Zagrebu, taj je transfer jako blizu realizacije, nije još sve dogovoreno tako da se ovaj 196 centimetara visoki vratar još nije zaputio prema Madridu na liječničke preglede, ali to bi se moglo uskoro dogoditi.

– Velika bi stvar bila za klub da igrač iz Lokomotive ode u veliki Atlético, čak nije samo stvar u novcu. No zasad se još ništa konkretno nije dogodilo niti je meni netko nešto rekao. A ako ode, morat ćemo vidjeti što ćemo – kaže trener Tomić.

Lokomotivi se približava utakmica s Rapidom u kvalifikacijama za Ligu prvaka i bilo bi dobro, ako se transfer realizira, da Grbić ostane u Lokomotivi za to kolo ili dva u kvalifikacijama dok čelnici kluba ne pronađu novog vratara.

Dolazi kod svog uzora

– Dogodi li se transfer Grbića, imam ja već rješenje, znate da ja uvijek nađem rješenje – mirno nam je rekao prvi operativac lokosa Božidar Šikić.

Očito su u Lokomotivi spremni na to da će ostati bez Grbića, uostalom, nije Atlético jedini zainteresiran za njega (navodno je WBA Slavena Bilića jedan od tih). No vjerujemo da bi Grbić rado u Atlético, tamo bi doduše bio pričuva sjajnom Janu Oblaku koji mu je jedan od uzora.

– Ederson je u igri nogom najbolji, Neuer je kompletan, kao i Ter Stegen, Alisson, Courtois i Jan Oblak – govorio je o najboljim, najkompletnijim svjetskim vratarima Grbić.

I sad bi mogao uz Oblaka još učiti i onda jednog dana, kada Atlético proda 27-godišnjeg Slovenca, stati na vrata momčadi koju sada vodi Diego Simeone, a pomoć bi imao i od Šime Vrsaljka, stanovnika Atléticove svlačionice.

Komentara 7

KR
krampus9
13:02 14.08.2020.

Grijat ce klupu i nikad više neće braniti u repki. Primjera ima mnogo. Sluga je bio super vratar a danas nitko ne zna gdje je. Mislim da je greška da ide u Atletico

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
08:19 14.08.2020.

Sada bi Kos i Branco iz svog žepa trebali platiti odštetu Hajduku ili kazati tko im je naredio da to naprave.

DU
Deleted user
17:01 14.08.2020.

Ako si na putu ka Stletiko želim ti uspijeh kakav sanjaš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije