Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Traje bajka Danija Olma: Ljubimac navijača Dinama zabio Atleticu, Leipzig u polufinalu!

Dani Olmo
Foto: DPA/Pixsell
1/3
13.08.2020.
u 23:03

Dojučerašnji Dinamovac zabio je glavom u 51. minuti za 1:0

PSG je saznao svog suparnika u polufinalu Lige prvaka, a to je RB Leipzig. Njemačka momčad u četvrtfinalu je pobijedila Atletico Madrid s 2:1 i prošla dalje.

Utakmica u Lisabonu, gdje se igra završnica elitnog natjecanja, bila je dramatična, a prvi pogodak zabio je bivši Dinamov igrač Dani Olmo.

Španjolac je zabio u 51. minuti na asistenciju Marcela Sabitzera i to glavom. Sačekao je njegovu loptu na sredini kaznenog prostora, a vratar Atletica Jan Oblak bio je nemoćan. Nije puno vremena prošlo, a na drugoj je strani s bijele točke precizan je bio Joao Felix (71’).

Produžetke ipak nismo gledali, jer konačan rezultat u 88. postavio je Tyler Adams. Amerikanac je opalio s više od dvadeset metara, lopta je putem udarila o Stefana Savića i tako prevarila ponajboljeg vratara svijeta Oblaka.

Inače, Olmo je izravno sudjelovao u četiri gola u posljednjih pet nastupa u Ligi prvaka (tri gola, jedna asistencija). 

Bivši Dinamovac za Leipzig je igrao do 83. kada ga je zamijenio Schick, dok je hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko zbog oporavka od ozljede, ali i činjenice da je pozitivan na koronavirus, ostao u karanteni u Madridu.

Statistički gledano, Leipzig je neznatno bio bolji. Posjed lopte bio je 56 naprema 44 posto za momčad trenera Nagelsmanna, kada govorimo o udarcima, odnos je bio deset na devet za Nijemce, a imali su više i ukupnih udaraca u okvir gola (četiri, Atletico tri).

Zanimljivo je da nijedna njemačka momčad, osim Bayerna iz Münchena i Borussije Dortmund, nije stigla do polufinala Uefine Lige prvaka još od Schalkea u sezoni 2010./11. Sada je to uspjelo Leipzigu.

No, Nijemci mogu imati još jednog predstavnika u samoj završnici jer najatraktivniji dvoboj četvrtfinala svakako je sutrašnji između nogometaša Barcelone i Bayerna (21 sat).

Bit će zanimljivo pratiti i nadmetanje dvojice hrvatskih reprezentativaca, Ivana Rakitića u dresu katalonske momčadi i Ivana Perišića koji igra za Bavarce. U nedjelju pak posljednji dvoboj četvrtfinala igraju Manchester City i Lyon. 

Polufinalne utakmice  su pak na rasporedu 18. i 19. kolovoza.

Komentara 8

MA
matkopeic
08:29 14.08.2020.

Bravo Dani,....navijamo za tebe.

RE
RedTree
00:56 14.08.2020.

Tek se sad vidi koliko su velik posao radili Bjelica i Olmo. Šteta što nije završio u našem dresu i Pulišić također. Pa da čine trojku s Vlašićem iza napadača.

ST
stefj
23:26 13.08.2020.

Eh, taj Olmo je bio motor Dinama, a ovdje je samo jedan kotačić, još uvijek nije igrač prevage, ali je na dobrom putu da to postane. Zapravo čudo kako ga je Dinamo uspio pokupiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije