Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugovor do 2026.

U Goricu došao vratar Chelseaja: Želim se nametnuti i postati broj jedan!

HNK GORICA
30.06.2022.
u 13:55

Mladi 21-godišnji Karlo Žiger novi je igrač Goričana. Stigao je iz Chelseaja kao slobodan igrač, a s Goricom je potpisao ugovor do 2026. godine.

Gorica se posljednjih godina bori za sam vrh Prve HNL-a, momčad se polako slaže za novu sezonu, trener Samir Toplak je entuzijastičan, a nakon vijesti da su ostali bez vratara Dominika Kotarskog koji je otišao u PAOK, doveli su novo ime.

Ni manje, ni više - mladi 21-godišnji Karlo Žiger novi je igrač Goričana. Stigao je iz Chelseaja kao slobodan igrač.

- Osjećam se odlično što sam došao ovdje, Gorica je najbolji klub koji sam mogao izabrati za moj daljnji razvoj. Branio sam proteklog vikenda drugo poluvrijeme u prijateljskoj utakmici protiv Varaždina, dečki su odlični i jedva čekam priključiti im se na treningu - rekao je Karlo nakon što je stavio potpis na četverogodišnji ugovor s klubom.

Karlo je u redovima londonskog Chelseaja branio za mlađe selekcije, a s U-19 momčadi igrao je u finalu juniorske Lige prvaka 2019. godine. 

- Tata mi je bio golman tako da sam i ja kao klinac odmah stao na gol. Karijeru sam započeo u NK Zagrebu sa sedam godina, pet godina kasnije preselio sam s obitelji u London i nastavio braniti za mlađe selekcije Chelseaja. Imao sam i jednu posudbu u Engleskoj, to je bila jedna utakmica koju sam morao odraditi da osjetim seniorski nogomet - kazao je Žiger koji je posljednju sezonu proveo je na posudbi u slovenskom drugoligašu NK Rudar Velenje.

- Za Rudar Velenje sam upisao 16 nastupa, a najbolji prijatelj i cimer u Sloveniji bio mi je Juraj Spudić, bivši igrač Gorice koji mi je ispričao puno pozitivnih stvari o klubu. Moja želja je nametnuti se od početka sezone i postati broj jedan.

Upisao je i 15 nastupa u kockastom dresu za U-17, U-18 i U-19 hrvatsku reprezentaciju.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije