Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europsko prvenstvo

U dvije godine ostali smo bez čak 12 igračica

Hrvatska rukometna reprezentacija
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/4
01.12.2018.
u 08:04

Suparnice su nam Španjolke, koje se mogu pohvaliti s dvije srebrne medalje u povijesti europskih prvenstava

Rukometašice Hrvatske doputovale su u francuski grad Montbéliard, gdje će već danas odigrati prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Suparnice su nam Španjolke, koje se mogu pohvaliti s dvije srebrne medalje u povijesti europskih prvenstava.

Dvaput su u finalu izgubile od Norvežanki, jednom uvjerljivo – 21:34, 2008. godine i jednom neizvjesno – 25:28, 2014. godine u Budimpešti.

Hrvatska rukometna reprezentacija
1/7

Kao i Hrvatskoj, Španjolkama će ovo biti deseti nastup na smotri najboljih europskih rukometnih reprezentacija. Osim ta dva druga mjesta, Španjolke nisu imale zapaženijih rezultata. Plasirale su se uvijek između devetog i 13. mjesta.

Samo jedna pobjeda

Sa Španjolkama smo na EP-u igrali samo tri puta. Prvi put 2006. godine kada smo izgubili u Stockholmu, pred samo 200 gledatelja, sa 27:29. Nije nam pomoglo ni čak deset pogodaka Maide Arslanagić.

Jedinu pobjedu protiv njih ostvarili smo 2010. godine u danskom gradu Herningu (23:22), a posljednji put smo igrali 2012. godine kada smo u Novom Sadu izgubili sa 21:25. Sva tri susreta s njima igrali smo u skupini, baš kao i danas.

Što može Hrvatska na ovom Europskom prvenstvu? Može se boriti svih 60 minuta u svakoj utakmici. I to će biti dovoljno. Jer, izbornik Nenad Šoštarić, koji će prvi put voditi reprezentaciju na Europskom prvenstvu, na raspolaganju ima iznimno mladu reprezentaciju, sa samo pet igračica (Kapitanović, Krsnik, Blažević, Krsnik i Dežić) koje igraju u inozemstvu.

Od njih pet tek dvije nastupaju u Ligi prvakinja. Kapitanović brani za Metz, a Krsnik igra za Krim. Oba su ta sastava izborila drugi krug u Ligi prvakinja, dakle među 12 najboljih.

– Strašno puno nam nedostaju dvije bitne igračice vanjske linije – Ćamila Mičijević i Marijeta Vidak, koje su nažalost ozlijeđene. Imat ćemo problema u napadu, ali se nadam da će obrana biti ta koja će sve minuse nadoknaditi. Uostalom, na turniru u Chebu, uoči Europskog prvenstva, primali smo mali broj pogodaka.

Jasno, ne mogu se Češka, Švicarska i Slovačka, s kojima smo igrali u Chebu usporediti s reprezentacijama s kojima igramo u skupini, Španjolskom, Mađarskom i Nizozemskom. Ovi sastavu na EP-u mnogo su kvalitetniji – rekao je Nenad Šoštarić.

Prvi put bez Penezić

U odnosu na prošlo Europsko prvenstvo, koje smo 2016. igrali u Švedskoj, nema čak 12 igračica. Od reprezentacije su se oprostile one najiskusnije – Penezić, Bašić, Milanović-Litre, Marić, Janković i Nemaškalo. Mičijević i Vidak su ozlijeđene, umjesto Bešen i Razum pozvane su nove vratarke, kao i novo krilo umjesto Zadravec. Ostale su tek iz 2016. Blažević, Krsnik, Debelić i P. Posavec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije