Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UREDNIČKI KOMENTAR

Može li Hajduk do titule već ove sezone? Teško, drugo mjesto ipak je realnost

U 3. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Sibenik
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
26.09.2021.
u 11:00

Dinamo je zbog kbalitete i dalje favorit, ali Hajduku treba priznati da je najjači u posljednjih 15 godina.

Ushit, snovi o naslovu, tvrdnje da će Dinamo ove sezone konačno pasti... Sve to posljednjih dana gledamo oko Hajduka, čije je navijače zahvatila euforija nakon odličnog prijelaznog roka koji je zaključen ovaj tjedan, kada su se momčadi priključila i dva bivša vatrena Danijel Subašić i Dario Melnjak.

Sportski direktor, Litavac Mindaugas Nikoličius, trenutačno je jedan je od najpopularnijih stanovnika Splita, s razlogom jer u svom je mandatu doveo Marka Livaju, Lovru Kalinića, Josipa Eleza, Jana Mlakara, Aleksandra Kačaniklića, Gerga Lovrencsicsa, Marka Fossatija, Nikolu Katića, Filipa Krovinovića, sada i Danijela Subašića i Darija Melnjaka. A uz to je još i potpisao dugogodišnje ugovore s mladićima Biukom, Ljubičićem, Sahitijem...

Hajduk je složio respektabilnu momčad, s 14 stalnih ili povremenih reprezentativaca, neupitno je da je odrađen najbolji prijelazni rok u posljednjih 15-ak godina. Igrači se nisu dovodili reda radi, kako bi se tek provizijama punili džepovi menadžera, nego se sve odradilo planski, s ciljem da se složi momčad koja će napasti naslov prvaka, nešto što je navijačima Hajduka san već 16 godina, još od šampionske sezone 2004./2005.

29.08.2021., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 7. kolo, HNK Hajduk - HNK Rijeka. Jan Mlakar. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

U godinama nakon toga Hajduk je samo tonuo, a posljednjih devet sezona bijeli ne samo da nisu bili konkurenti za titulu, nego nisu završavali ni kao viceprvaci! Ova momčad sad ima jako dobre šanse prekinuti taj niz i stići barem do drugog mjesta u HNL-u. Sada je u Splitu najvažnije smanjiti euforiju, da navijači opet ne bi doživjeli veliko razočaranje. Jer, koliko god se Hajduk pojačao, Dinamo još uvijek ima bolje igrače.

Igrače koji imaju daleko više iskustva osvajanja naslova, više velikih utakmica u nogama. Dinamovcima je osvojiti hrvatski naslov kao reći “dobar dan”, uostalom samo jedan igrač plavih, kapetan Arijan Ademi, ima 10 naslova Prve HNL, a svi igrači Hajduka zajedno nijedan! Hajduk je neminovno najjači u posljednjih 15-a godina, ali Dinamo još uvijek ima veću kvalitetu.

Jer, ni Kalinić ni Subašić nisu bolji vratari od Livakovića, niti je Krovinović bolji igrač od Ivanušeca, niti je Biuk bolji od Oršića, a niti jedan defenzivni veznjak Hajduka ne može se po kvaliteti usporediti s Ademijem... Od igrača Hajduka, sigurno mjesto u prvih 11 Dinama imala bi tek dvojica, desni bek Lovrencsics te čudesni napadač Livaja. I zato, za Hajduk je bolje da si ne stvara imperativ osvajanja naslova jer, realno, i ovosezonski “kašljucavi” Dinamo favorit je za naslov.

Pa čak i opterećen odigravanjem europskih utakmica, luksuzom kojeg se Hajduk “riješio” već krajem srpnja protiv amatera iz Kazahstana.

Ključne riječi

Komentara 15

ST
sttipe
13:29 26.09.2021.

Nije moga Mančester Siti do titule, nekoliko godina, a potrošija je milijardu eura na igrače!!! Nema trenera koji će od 9 pridošlica napravit momčad! Fali dobar desni bek i klasni stoper... Fali trener kojem isti igrači neće svaku utakmicu igrat druge pozicije, jer to ne mogu podnit ni momčadi kojima 9 od 11 igrača skupa igraju 4-5 godina!! Hajduk će bit prvak kad zadrži SVE bitne igrače 3 godine. Znači za 30 godina. Iako je uprava za 13 klasa bolja nego sve dosadašnje, bliža povijest je prevelik uteg.

BL
bluescreen
12:24 26.09.2021.

Ma oni će pivat i lovit rake.

Avatar BlackCalder
BlackCalder
11:53 26.09.2021.

Strpljen spašen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije