Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva liga

U Dinamu se otapa led! Slijedi razgovor s igračima, pa sastanak s Bjelicom

Nenad Bjelica
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
07.04.2020.
u 07:00

Jedna je od opcija za završetak sezone u Prvoj HNL i igranje utakmica bez publike i posljednjih deset kola, kao što to planiraju Nijemci

Hrvatski nogometni savez najkasnije u roku od dva dana trebao bi službeno objaviti plan za završetak natjecateljske sezone.

Svaki od tih planova, naravno, mora zadovoljiti dva osnovna preduvjeta: prvi je da nacionalni krizni stožer ukine mjeru okupljanja većega broja ljudi te da tako klubovi mogu početi s treninzima, a drugi – da je sve usklađeno s Uefinim propisima i odredbama.

Bayern počeo trenirati

A Uefa je, nakon svoga posljednjega zasjedanja, prolongirala kraj sezone do 2. kolovoza, što bi za sve njezine članove trebalo biti “sveto pismo”.

Tako Hrvatski nogometni savez nema namjeru jednostranom odlukom proglasiti prvaka, kao što je to, primjerice, učinio Belgijski nogometni savez i titulu već dodijelio Club Bruggeu, koji nakon 29 odigranih kola ima 15 bodova više od drugoplasiranoga Genta.

Dinamo, podsjetimo, nakon 26 odigranih kola ima 18 bodova više od drugoplasirane Rijeke, a u sljedećem kolu Hrvatske lige, kad god ona bila nastavljena, bit će odigrane ove utakmice: Lokomotiva – Osijek, Slaven Belupo – Gorica, Istra 1961 – Rijeka, Hajduk – Inter, Varaždin – Dinamo.

Naravno, još je jedan bitan preduvjet da klubovi mogu nesmetano početi pripreme za nastavak sezone, a to je da se vodstva klubova i igrači na pojedinim adresama dogovore o eventualnim smanjenjima ugovora.

>>>> BBB dobili bitku, na Valentinovo 2000. vraćeno ime Dinamo

Tako saznajemo da se u Dinamu počeo otapati led te kako su počeli ili počinju pojedinačni razgovori sa svakim igračem, dok je sastanak s trenerom Bjelicom zakazan za 16. travnja.

Jedna je od opcija za završetak sezone u Prvoj HNL i igranje utakmica bez publike i posljednjih deset kola, kao što to planiraju Nijemci.

Šteta, jer Prva HNL imala je u ovoj sezoni najbolju gledanost u posljednjih dvadeset sezona, s prosječno 3526 gledatelja na tribinama ili ukupno 458.390 gledatelja na 130 utakmica.

Dok hrvatski klubovi miruju, njemački su već počeli s treninzima, pa je tako Bayern, u čijim redovima je naš reprezentativac Ivan Perišić, jučer objavio kako nogometaši Bayerna vježbaju u manjim skupinama. Naravno, dopuštenje za ovu vrstu aktivnosti stiglo je od nadležnih njemačkih institucija, a trenira se uz poštovanje svih higijenskih mjera.

Momčadi u karantenama

Osim Perišića, od naših reprezentativaca još od prošloga tjedna u treninzima su Brekalo (Wolfsburg) i Jedvaj (Augsburg), dok najveći pehist među vatrenima, Andrej Kramarić iz Hoffenheima, nažalost opet ne može vježbati zbog nove, sada misteriozne ozljede gležnja. Nije ju, čak ni uz terapije, uspio sanirati još od sredine ožujka.

Nijemci namjeravaju nastaviti prvenstvo početkom svibnja, što je teorijski moguće, ali istodobno i etički dvojbeno. Naime, njemački epidemiolog Alexander Kekule smatra da je nastavak nogometnog prvenstva moguć, ali postavlja i pitanje bi li poseban status nogometaša bio društveno prihvatljiv dok su na snazi mjere ograničavanja slobode kretanja za većinu građana.

Klubovi i vodstvo Bundeslige postigli su dogovor o nastavku natjecanja pred praznim tribinama te uz stroge zdravstvene mjere.

– U tom slučaju nogometaši bi bili kategorija građana za poseban “balon”. Momčadi bi morale biti u posebnim karantenama, a na raspolaganju bi trebalo biti 20.000 testova na koronavirus da bi se mogle provoditi stalna testiranja – izjavio je Kekule.

"Zajedno za Zagreb"

Donacije za uplatitelje iz Hrvatske uplaćuju se na račun: HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5371 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke, na broj računa IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

"Hrvatska protiv koronavirusa"

Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije