Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB - ZADAR 95:97

U derbiju bez obrana Zadar slavio u Trnskom

Tomislav Ružić
Filip Brala/Pixsell
19.12.2009.
u 18:15

U hrvatskom derbiju 13. kola NLB lige, koji je zbog izostanka obrana više ličio na nadolazeći All-Stars susret u Belom Manastiru nego dvoboj momčadi iz vrha lige, hrvatski izbornik Josip Vranković s tribina je mogao vidjeti dominaciju Damira Mulaomerovića s jedne strane i odličan šut s druge strane, koji je Zadranima donio prvu gostujuću pobjedu u ovosezonskoj regionalnoj ligi (97:95).

Dok je razigravač Zagreba imao pomoć nezaustavljivog Luke Žorića pod koševima, mravi su imali plus sedam (28:21, 12. minuta). Međutim, kada su Ante Tomić i Žorić sjeli na klupu, vanjska linija Zadra, prije svih Damir Rančić i Vedran Morović, uz Tomu Ružića pod koševima, vratila je goste u igru.

Glavni problem domaće momčadi bilo je loše zatvaranje obrambenog skoka, kao i tri osobne pogreške Krune Simona, zbog čega je prvi šuter Zagreba ostao bez ubačaja u prvom poluvremena, a Zadar na krilima sedam ubačenih trica na odmor otišao s minimalnih 49:48.

U nastavku je Car potpuno zatvorio Mulaomerovića, ali Zadrani nisu znali riješiti problem Luke Žorića, koji je osim dominacije u napadu u obrani povezao tri blokade u obrani kako bi održao svoju momčad u egalu. Prkačin je vratio mrave na 90:90, nakon što su gosti imali 88:82.

Odlučivala je posljednja lopta, koju je za konačnih 97:95 u koš pospremio Ružić tricom iz kuta.

Kod Zagreba, najviše je ubacio Mulaomerović (27 poena), 19 je dodao Tomić, a 18 Žorić. Zadrane je predvodio Damir Rančić sa 17 poena pet trica), Stipčević je dodao 16, koliko i Ružić, a Boisa 13 poena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije