Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karizmatični vođa

Tuga u Marseilleu: Od koronavirusa umro bivši predsjednik Olympiquea

Pape Diouf
Foto: Reuters/Pixsell
01.04.2020.
u 09:58

Pape Diouf je trebao biti prebačen posebnim sanitarnim zrakoplovom iz Dakara u Nicu , ali se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo i preminuo je na senegalskom tlu

Bivši predsjednik Olympique Marseillea Pape Diouf preminuo je u 68. godini od koronavirusa u Senegalu, objavio je francuski prvoligaš u utorak.

- S velikom tugom vam javljamo da je Olympique Marseille saznao za smrt Pape Dioufa. Pape će ostati u našim srcima zauvijek kao jedan od velikih arhitekata klupske povijesti. Šaljemo iskrene izraze sućuti njegovoj obitelji i bližnjima - objavio je klub na Twitteru.

Olympique Marseille je ranije u utorak objavio da se Diouf, Senegalac koji se doselio u Marseille kao tinejdžer, zarazio koronavirusom i da je hospitaliziran u senegalskom glavnom gradu Dakaru.

Pape Diouf je trebao biti prebačen posebnim sanitarnim zrakoplovom iz Dakara u Nicu , ali se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo i preminuo je na senegalskom tlu, javila je senegalska televizija RTS. 

Bivši novinar i nogometni agent Diouf je bio predsjednik Olympique Marseillea od 2005. do 2009. kada je klub završio na drugome mjestu u francuskom prvenstvu i dva puta stigao do finala francuskog kupa.

OM je osvojio naslov prvaka Francuske godine dana nakon što je Diouf otišao s mjesta predsjednika. 

- Pape Diouf će ostati upamćen kao karizmatičan, drag i strastven vođa - navodi se u priopćenju fracuske lige (LFP).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije