Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krenuo žestoko

Tudor na predstavljanju prozvao predsjednika bivšeg kluba

Igor Tudor
Foto: Galatasaray Twitter
1/4
16.02.2017.
u 17:15

- Da, kazao sam da je Bešiktaš favorit za naslov, ali sada sam trener Galatasaraya i želim pobijediti u svih 14 utakmica do kraja sezone. Želim da postanemo prvaci - kazao je Tušo.

Igor Tudor danas je službeno predstavljen kao novi trener Galatasarayja. Turski novinari postavili su mu nekoliko provokativnih pitanja, a hrvatski stručnjak tom je prilikom prozvao predsjednika bivšeg kluba, Karabükspora, te je 'piknuo'  i zvijezde Galate.

- Zahvalan sam predsjedniku Karabükspora jer mi je dao priliku da radim u Turskoj, ali njegovi posljednji komentari o mom odlasku nisu bili dobri. U turskoj prvoj ligi ove je sezone već smijenjeno oko 10 trenera i to se ovdje smatra normalnim. Zašto nitko ne govori o tim postupcima - naglasio je Tudor pa otkrio očekivanja u novoj sredini:

- Velike momčadi poput Galatasaraya uvijek moraju igrati napadački. Ali napadači trebaju ostaviti po strani ego i moramo se svi braniti kao momčad. Želim vidjeti timski rad i požrtvovnost. Dobro su mi poznate karakteristike Galatasarayjeve momčadi i sve ću prilagoditi igračima. Promjene ćete vidjeti za desetak dana, tijekom utakmice s Beškitašem.

Novinari su Tudoru spomenuli njegovu nedavnu tvrdnju - da je Bešiktaš favorit za naslov.

- Da, kazao sam to, ali sad sam trener Galatasaraya i želim pobijediti u svih 14 utakmica do kraja sezone. Želim da postanemo prvaci.

Upitan je i bi li napustio Galatasaray usred sljedeće sezone kao i Karabükspor, da, primjerice, stigne ponuda Real Madrida?

- Besmisleno je pričati o sljedećoj sezoni...

Bivši igrač Juventusa sada će nesumnjivo biti pod najvećim pritiskom u kratkoj trenerskoj karijeri.

- Od svoje desete godine sam pod pritiscima. Hajduk, Juventus... Otkako sam trener stalno sam pod pritiskom. Imam 38 godina, no osjećam se starije. Iskustvo je jako bitno, a najvažniji su znanje i sposobnost. Ja stalno učim. Učim primjerice od Contea, koji je možda i najbolji na svijetu, ali ne možete biti Conte, Simeone ili Guardiola. Morate od svakoga uzeti nešto i biti svoj.

Dodajmo kako je Tudor u novi klub doveo i svoj stručni stožer kojeg čine Hari Vukas kao pomoćni trener, Sandro Tomić kao trener golmana te Toni Modrić kao kondicijski trener.

>>Hrvatski trener sve dogovorio oko preuzimanja velikana, a onda je uslijedio hladan tuš: 'Može ga biti sram!'

Komentara 4

PA
pan-am
18:27 16.02.2017.

Čestitam,mislim da mjesta pljuvanju nema ,dali su mu šansu sad bi trebao pokazat dali je dorastao izazovu.

JU
juma
18:40 16.02.2017.

Mogao je barem sacekati kraj sezone, jer je imao vazeci ugovor. Napravio je u biti sto i D. Payet Slavenu Bilicu. Kako onda ocekivati karakter od igraca, kada su im treneri ovakvi prevrtljivci?

MA
marijan30
17:41 16.02.2017.

kakav tudor nije bio ni igrac nikakvi a kamoli sad trener nije za nasu ligu a kamoli tursku stvarno su jadni kad su njega uzeli jadno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije