Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME U BEOGRADU

Tucku za utakmicu sa Srbijom otkazala šestorica, tanki smo na poziciji sidraša

Hrvatska i Crna Gora odigrale prijateljski susret
Marko Prpic/PIXSELL
04.01.2022.
u 18:20

Najvažniji ovogodišnji ispiti naših vaterpolista bit će SP u Fukuoki (od 13. do 29. svibnja) i EP u Splitu (od 27. kolovoza do 10. rujna.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na trodnevnim je zajedničkim pripremama sa Srbijom u Beogradu, a te će dvije reprezentacije danas u 20 sati, na plivalištu koje nosi ime Milana Muškatirovića, odigrati i službenu prijateljsku utakmicu (uz prijenos na Radioteleviziji Srbije). Bit će i gledatelja, na utakmicu se može s kupljenom ulaznicom i obveznom COVID potvrdom.

Niti ovaj put našem izborniku Ivici Tucku nisu se odazvali svi pozvani igrači, što nas apsolutno brine jer pokazuje da igrači ne slijede izbornika i da ozračje u reprezentaciji nije najbolje. Ali o tome neka brinu mjerodavni, mi samo evidentirajmo da u Beograd na kraju (iz zdravstvenih razloga) nisu otputovali niti Jadranovi igrači Konstantin Harkov i Antonio Dužević. Kako je potonji bio jedan od trojice pozvanih sidraša, u Beogradu tako možemo na toj poziciji računati samo na iskusnog Josipa Vrlića, igrača kragujevačkog Radničkoga (upravo je s njim osvojio Srbijanski kup), i darovitog, ali neiskusnog, Lovru Paparića, Riječanina u grčkom Vouliagmeniju.

Još su se prije za beogradske pripreme izborniku zahvalili Luka Bukić, Andrija Bašić, Ivan Krapić i Rino Burić, pa je tako Tucak na kraju u Beograd otputovao sa samo 16 igrača.

U zamišljenom programu mini okupljanja, hrvatski će reprezentativci nakon Beograda ponovno biti zajedno već 16. siječnja kada će u Zagrebu odigrati revijalnu utakmicu sa splitskim Jadranom, povodom 30. obljetnice priznanja Hrvatske i 100 godina (sada već i više jer je Jadran utemeljen 1920. godine) postojanja splitskog kluba. Samo dva dana kasnije najbolji će hrvatski vaterpolisti gostovati u Grčkoj u sklopu prvog kola ovogodišnje Svjetske lige.

No, najvažniji ovogodišnji ispiti naših vaterpolista bit će SP u Fukuoki (od 13. do 29. svibnja) i EP u Splitu (od 27. kolovoza do 10. rujna).

Ključne riječi

Komentara 1

TR
Travno221
20:33 04.01.2022.

Ne razumijem zašto u reprezentaciji nema Luke Lončara. Ako je dobar Pro Reccu valjda bi valjao i Hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije