Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski izbornik

Tucak: Sandro je u SAD-u, čekamo bolje vijesti

17.01.2018.
u 20:59

Sandro je u nedjelju otputovao u Cleveland sa šefom naše liječničke komisije dr. Borisom Labarom. Ondje će biti podvrgnut novim pretragama i ja se nadam optimističnijim rezultatima

Hrvatski se vaterpolisti doista imaju čime pohvaliti. Uz ostalo, aktualni su svjetski prvaci i kao takvi postaju magnet za sponzore. Novi sponzorski ugovor potpisan je jučer s jednim hrvatskim trgovačkim lanacem. Tom prigodom održana je i konferencija za novinare, jer su izabranici Ivice Tucka u trećem kolu Svjetske lige danas gosti kod Njemačke u Krefeldu.

No, znajući da je Sandro Sukno, kojemu su talijanski liječnici utvrdili urođenu srčanu manu, na novim pretragama u SAD-u, nas je najviše zanimala situacija s našim kapetanom.

Na kraju odlučuje Sandro

– Sandro je u nedjelju otputovao u Cleveland sa šefom naše liječničke komisije dr. Borisom Labarom. Ondje će biti podvrgnut novim pretragama i ja se nadam optimističnijim rezultatima. Znamo što su mu sugerirali talijanski liječnici (de facto prekid karijere – op. a.), ali bilo je i nekih oprečnih mišljenja. U svakom slučaju, nakon njegova povratka iz Amerike imat ćemo jasniju sliku – kazao je izbornik Tucak.

U četvrtak bi se Zdravstvena komisija HVS-a oko toga trebala oglasiti i službenim priopćenjem, dotad se moramo strpjeti...

– Pregledat će ga ondje dr. Tomislav Mihaljević, vrhunski kardiokirurg svjetskoga glasa (od Nove godine je ravnatelj tamošnje klinike – op. a.) i ja se nadam njegovu pozitivnom mišljenju. Posebno stoga što se Sandro osjeća odlično i nema nikakvih tegoba. Tako da u ovom trenutku ne želim ni pomisliti na neki drukčiji epilog, nego da nam se kapetan vrati. No, naravno, zdravlje je najbitnije i mi ni na koji način nećemo raditi pritisak na Sandra, on će s obitelji sam odlučiti – napomenuo je Tucak.

Hrvatska će se Njemačkoj suprotstaviti u pomlađenom sastavu, među zadnjima otpao je vratar Marko Bijač koji se razbolio, pa je umjesto njega pozvan Mate Anić. Eventualna pobjeda u Krefeldu dupinima bi praktično osigurala nastup na završnom turniru Svjetske lige.

Sloga kao u Budimpešti

A što se sponzorskog ugovora tiče, potpisali su ga predsjednik HVS-a Predrag Sloboda s jedne te Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Peveca, s druge strane. Na godinu dana, ali obje strane vjeruju da će ga i obnoviti.

– Današnji Pevec nema nikakve veze s onim koji je završio u stečaju. Kao prvi hrvatski trgovački lanac nastojimo biti društveno odgovorni i pomagati sport. A vaterpolisti su najbolji na svijetu, ostvarili su pothvat za pamćenje, i to u Mađarskoj, kolijevci vaterpola, i zato želimo biti uz njih, želimo i mi biti najbolji – istaknuo je Lovrinčević.

Izbornik Tucak želio je iskoristiti prigodu da iskaže podršku našoj rukometnoj reprezentaciji.

– Bio sam nazočan utakmici protiv Srbije i doista sam uživao u predivnom ambijentu i predivnom navijanju, kakvo i treba biti. Mogao sam osjetiti tu slogu koju smo i mi imali u Budimpešti kada smo osjetili da cijela država diše za nas. Ništa naš narod ne može tako ujediniti kao sport, jer ništa drugo ne može stvoriti takvu euforiju i emocije. Trenutačno je to rukomet, za četiri mjeseca bit će nogomet... Ovim putem kolegi Červaru i svim igračima, kao i dužnosnicima, želim izraziti veliku podršku od nas vaterpolista i nadam se da ćemo svi zajedno 28. siječnja uživati i da će rukometaši donijeti još jednu zlatnu medalju hrvatskom sportu – naglasio je Ivica Tucak.

Komentara 1

IL
ilijan1a
21:49 17.01.2018.

Uz tebe smo sve najbolje Sandro!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije