Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doček za prvake

Tucak: Najljepše je kad te ovako dočeka tvoj narod

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
31.07.2017.
u 09:40

Šest tisuća eura od države dobit će hrvatski vaterpolisti za ovo svjetsko zlato, a za isti uspjeh Srbi bi dobili 30, a Mađari po 50 tisuća eura, ističe Perica Bukić

Premda je Zagreb ovih dana poluprazan, jučer se na Jelačićevu placu okupilo raspjevano mnoštvo. Naši su vaterpolisti proteklih dana toliko osvojili srca Hrvata pa ih je dočekalo oko desetak tisuća ljudi.

A vaterpoliste su pozdravili i negašnji Zlatni dukati, danas Najbolji hrvatski tamburaši s hrvatskim budnicama, a prije toga i Dubravko Šimenc koji je ostvario jednu od dražih mu uloga u karijeri. Naime, Dudo je bio taj koji je svojim gromkim najavama podgrijavao atmosferu i najavio svakog člana reprezentacije pojedinačno.

Na večeri s premijerom

A oni su došli u otvorenom turističkom autobusu, a potom su uživali u svakoj minuti proslave na središnjem zagrebačkom trgu. Doduše, neki su se i prilično naradili, poput dvojice Dubrovčana Marka Bijača i Mare Jokovića koji su ostavili svoj trag valjda na stotinjak fotografija s navijačima.

1/20

- Nemam riječi, ovo nam je najveća nagrada za ovo što smo napravili. San je svakog sportaša da doživi ovakav doček - kazao je Marko Bijač koji je tu večer morao “odraditi” još jedan doček.

Jer, za šestoricu rođenih Dubrovčana te dvojicu članova Juga (Lončar, Garcia), istu je večer priređen doček na Stradunu. A neprospavana je bila i prethodna noć, pripominje Bijač:

- Nakon osvajanja zlata otišli smo na večeru u jedan budimpeštanski restoran s premijerom Plenkovićem, a potom smo se mi igrači odvojili i otišli u jedan noćni klub, ali na kratko jer morali smo se ići spremati za polazak u Hrvatsku.

A hrvatsko slavlje počelo je već na granici gdje su zlatni dupini pjevali s hrvatskim policajcima. Po dolasku u Zagreb otišli su na ručak na Jarun, a potom se zaputili ka Jelačićevu placu.

Kuterovac na rukama igrača

A ondje ih je dočekalo mnoštvo kakvom se nisu nadali, pričao nam je Splićanin Anđelo Šetka:

1/42

- S obzirom da su godišnji odmori, da je vrhunac turističke sezone, ja sam mislio da će biti puno manje ljudi pa je ovo za nas bilo ugodno iznenađenje. Ovu medalju ću pak s ponosom odnijeti svom četverogodišnjem sinu Luki kojem sam obećao da će se tata iz Budimpešte vratiti s odličjem.

Pričao je Šetka i o zajedništvu kao najvećoj vrlini ove momčadi u što smo se uvjerili i prigodom predstavljanja članova stručnog stožera pa su tako igrači svog kondicijskog trenera Peru Kuterovca na rukama iznijeli na pozornicu. A slično je predstavljena i psihologinja Renata Barić za koju nam je izbornik Ivica Tucak priznao:

- Poznat sam kao trener koji impulzivno reagira, no Renata me dovela u ravnotežu i tako me učinila boljim trenerom. Hvala joj jer i ona je pomogla da doživimo ovu najveću moguću zadovoljštinu, a nema veće nego kada te tvoj narod ovako dočeka. Onda shvatiš da je vrijedilo sve što si radio.

Sve ono što je vidjela u Budimpešti dojmilo se i državnu tajnicu Janicu Kostelić, inače četverostruku olimpijsku pobjednicu:

- Ovo je jedna super posložena reprezentacija u kojoj se nitko ne osjeća manje vrijednim i u kojoj svatko, od psihologa do kondicijskog trenera, radi vrhunski posao i ne miješa se u posao nikome drugome. Bilo mi je veliko zadovoljstvo za njih navijati.

A Kataloncu Javieru Garciji veliko je zadovoljstvo bilo igrati za Hrvatsku. Čak je i insistirao da nam da izjavu na Hrvatskoj:

- Ja sam sada Hrvat i želim pričati hrvatski. Ovako nešto ja u svojoj karijeri nisam doživio. Kod nas se u Španjolskoj ovako dočekuje samo nogometaše. Ja ne mogu vjerovati. Ovo je za mene čudo.

Komentara 4

KU
kupatilo
12:10 31.07.2017.

Cemu ruzni komentari.Decki svaja cast i velika hvala od srca.Ovako ponosno se treba boriti uvjek za svoju domovinu.Vama hvala jer viste čudo.Tako mala drzava a prvak svijeta.Samo malo je nagrađena.Treba iznavi jos srestava jer davalose jednom Frljicu danas ismijava a ovoje nas ponos.

SN
Samo naprijed
12:40 31.07.2017.

Bravo, slavite, zaslužili ste.

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
09:56 31.07.2017.

Lijepo je pobjediti ponosne vlasnike domoljubne kompanije INA ali nesmijemo puno slaviti da nas gazda ne najuri sa posla i odredi da imamo Hrvatska na burzi rada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije