Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najuspješnija godina

Trofejni veslački izbornik dao ostavku zbog novog šefa

24.08.2016., Zagreb -  Svecani docek hrvatskih olimpijaca u Zracnoj luci Zagreb. Damir Martin, Martin Sinkovic, Valent Sinkovic. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
07.10.2016.
u 13:59

Ne slažem se s izborom novog predsjednika Saveza Branimira Bašića kao niti s njegovim programom - rekao je Srećko Šuk

Nije baš uobičajeno da izbornici daju ostavke u najuspješnijoj godini koju je taj sport ikad imao, no Srećko Šuk, veslački izbornik upravo je to učinio. Još sredinom rujna poslao je pisanu ostavku Hrvatskom veslačkom savezu, niti mjesec dana nakon što su u Riju osvojene dvije olimpijske medalje, zlato braće Sinković i srebro Damira Martina.

Zašto je to učinio, Šuk je objasnio sljedećim riječima:

- Ne slažem se s izborom novog predsjednika Saveza Branimira Bašića kao niti s njegovim programom. Bašića vrlo dobro poznajem, bili smo kao prst i nokat, no posljednjih godina nije na dobrom putu. Počevši s krivim procjenama u Zagrebačkom športskom savezu, pa u Veslačkom savezu Zagreba, a na koncu i po tome što se kao član Vijeća HOO-a nije zauzimao dovoljno za potrebe veslača.

Šuk zamjera Bašiću što se nije izborio da Damir Martin na vrijeme dobije opremu za trening snage.

- Nažalost, Bašić se više bavio politikom nego potrebama veslača.

Za razliku od Šuka, prozvani Branimir Bašić sinoć nam nije bio dostupan.

Komentara 1

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
19:04 07.10.2016.

kako čovjek koji nije stručan može biti predsjednik nekog sportskog saveza i donositi odluke koje se tiču sporta i sportaša? Zar ovo nije sramota da struka daje ostavke radi sporednih likova željnih vlastite promocije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije