Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporazum HOO-a i privatnog sveučilišta

Anđela Mužinić i Damir Martin dobili stipendije

Anđela Mužinić i Damir Martin
Foto: Libertas
1/2
03.10.2016.
u 22:21

Stolnotenisačica i veslač dobili su stipendije za trogodišnji studij menadžmenta u sportu u vrijednosti po 90 tisuća kuna

Srebrna paraolimpijka Anđela Mužinić i srebrni olimpijac Damir Martin dobitnici su stipendije Sveučilišta Libertas za trogodišnji studij u vrijednosti od 90 tisuća kuna. Stolnotenisačica Anđela studirala je ekonomiju, ali je taj redovni studij prekinula i sada će se s velikom ambicijom pristupiti studiju menadžmenta sporta i sportskih djelatnosti na Sveučilištu Libertas.

- Hvala Libertasu i Hrvatskom paraolimpijskom odboru što su prepoznali da sportaši nakon sportske karijere moraju imati i drugu karijeru. Sjajno je to što ovaj fakultet izlazi nama sportašima u susret, olakšava nam praćenje programa neometajući naš sportski program i to je za nas sportaše veliko blago.

Tako misli i veslač Damir Martin koji će najprije nastojati završiti višu trenersku na KIF-u, pa se onda posvetiti školovanju na ovom privatnom sveučilištu.

- Prvo bih htio zatvoriti priču na KIF-u, u Studijskom centru za izobrazbu trenera, gdje se školujem za kondicijskog trenera, a nakon toga bih se posvetio ovom studiju. Inače, zbog ispitnih rokova, termina priprema i natjecanja i brojnih izostanaka na redovnom studiju je sportašima jako teško jer se po Bologni traži više od 90 posto prisutnosti na predavanjima. Možda se i stigne trenirati dva puta dnevno, ali između tih treninga i predavanja ne stignete kvalitetno jesti i spavati, nego morate stalno trčati. A odmoriti se psihički, jednako je važno kao i fizički i zato je sjajna stvar što na ovom Sveučilištu profesori nama sportašima izlaze u susret.

A o tome je, tijekom male svečanosti, govorio rektor prof. dr. sc. Duško Pavlović:

- Na Studij menadžmenta športa i športskih djelatnosti upisali smo već peti naraštaj i od prvog dana tog studija upisali smo puno sportaša. Vjerojatno je tome tako i zato što im mi svakodnevno pomažemo tako da izlaze na ispite, neovisno o ispitnim rokovima, kada nisu na pripremama i natjecanjima ali i da dobiju predavanja koja su propustili. Za studente sportaše imamo puno razumijevanja. Uostalom, neki naši bivši sportaši studenti već grade uspješne karijere na bazi znanja i vještina stečenih na Libertasu.

Maloj svečanosti u konferencijskoj dvorani Sveučilišta Libertas nazočili su i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša koji je naglasio:

- Hvala dobrom duhu ovog Sveučilišta Franji Arapoviću koji ulaže ogroman trud da se na ovom fakultetu prepozna izvrsnost hrvatskih sportaša. Prvo privatno sveučilište postalo je centrom izvrsnosti za menadžment u sportu, ali i za stjecanje znanja za život sportaša nakon sportske karijere.

Spomenuti Arapović je taj koji je radosnu vijest prvi priopćio Damiru Martinu:

- Nazvao me Franjo i pitao jesam li zainteresiran za školovanje na njihovu fakultetu. Odmah sam pristao da jednog dana mogu ostati u sportu ne samo kao trener, nego i netko tko radi u sportskoj logistici. A mi vrhunski sportaši vrlo dobro znamo što je važno omogućiti sportašu da bi bio vrhunski. S ovim studijem ću si osigurati svojevrsnu ravnopravnost s ostalim studentima, a nadam se da ću uz moju sportsku izvrsnost, s ovom diplomom, biti prepoznat kod potencijalnih poslodavaca - nada se Martin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije