Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje

Trofej za broj 1 na WTA listi dobio ime Chris Evert, prva dobitnica Simona Halep

Simona Halep
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
27.10.2018.
u 00:27

Prva tenisačica koja je primila "Chris Evert WTA svjetski br. 1 trofej" je Rumunjka Simona Halep, iza koje je najbolja sezona u karijeri

Vodstvo Ženskog teniskog udruženja (WTA) odlučilo je trofeju za svjetski broj 1 u pojedinačnoj konkurenciji, kojeg dodjeljuju najboljoj tenisačici na kraju svake sezone, dati ime Chris Evert, legendi teniskog sporta i prvoj igračici koja se našla na čelu premijerne WTA ljestvice objavljene 3. studenoga 1975. godine.  

- Počašćena sam što će trofej nositi moje ime. Biti najbolji na svijetu u bilo kojoj grani je najveće postignuće. Kao djevojka sam sanjala o osvajanju Grand Slam trofeja, ali sam željela biti i broj 1 na svijetu, jer za mene to znači da imaš konstantu i da si usredotočen tijekom cijele godine, što su po meni odlike šampionke - izjavila je Chris Evert, u priopćenju iz WTA.

Simona Halep
1/10

Prva tenisačica koja je primila "Chris Evert WTA svjetski br. 1 trofej" je Rumunjka Simona Halep, iza koje je najbolja sezona u karijeri, u kojoj je osvojila i svoj prvi Grand Slam naslov trijumfom u Roland Garrosu.

- Jako sam sretna što sam prva igračica koja je osvojila ovaj trofej. Chris je jedna od najvećih igračica svih vremena i sjajno je što joj je na ovaj način iskazano poštovanje - izjavila Halep koja je trofej primila na svečanosti upriličenoj u petak u Singapuru, gdje je u tijeku WTA Finale na kojem, nažalost, Rumunjka nije mogla zaigrati zbog ozljede leđa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije