Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Želi biti inspiracija

Ponajbolja tenisačica svijeta šokirala priznanjem: Patim od teške autoimune bolesti

Caroline Wozniacki
Foto: instagram/carowozniacki
1/5
26.10.2018.
u 14:00

Reumatoidni artritis bolest je koja dominantno zahvaća zglobove. Tretmanima se može postići klinička remisija ili barem slaba aktivnost.

Caroline Wozniacki (28), danska tenisačica koja trenutačno drži treću poziciju na WTA listi, otkrila je da boluje od teške autoimune bolesti, reumatoidnog artritisa. 

Bolest joj je dijagnosticirana uoči US Opena, a liječnicima se obratila za pomoć nakon što se po svršetku nastupa u Wimbledonu počela osjećati strahovito iscrpljenom, odnosno kada je primijetila da ne može podići ruke iznad glave.

Šokiralo me kada sam doznala dijagnozu. Osjećala sam se kao najspremnija sportašica, a onda sam odjedanput spoznala s čime se moram nositi – kazala je Wozniacki pa dodala dakako želi postati inspiracija ostalima koji pate od te bolesti nepoznatog uzroka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beach day💁🏼‍♀️ #nofilter

Objavu dijeli Caroline Wozniacki (@carowozniacki)

– Znam da je puno ljudi u svijetu koji se nose s ovim teretom, a ja im želim biti uzor. Želim da kažu: "Hej, ako Caroline to može, mogu i ja!" – istaknula je Dankinja koja je prve korake u tom smislu već poduzela.

Naime, unatoč tome što je priznala da ima dana kada joj je užasno teško dići se iz kreveta, prije nekoliko tjedana osvojila je WTA turnir China Open u Pekingu.

Reumatoidni artritis je bolest koja dominantno zahvaća zglobove. Tretmanima se može postići klinička remisija ili barem slaba aktivnost bolesti. Ako se ne liječi, reumatoidni artritis može odvesti do progresivnoga razaranja kostiju, nastanka deformiteta zglobova uz potpuni gubitak funkcije.

Komentara 7

DU
Deleted user
14:25 26.10.2018.

e i zato me zaboli…..

DU
Deleted user
22:40 26.10.2018.

Dobar komad ali trenutno mi " NAJ " Jana Fet,hrvatska teniserka, ko ne veruje nek pogleda na netu. Nemamo mi takve jedino ona što je za Švabu pošla al fale grudi ?

SP
sprco
14:31 26.10.2018.

Ista Perisic bez sminke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije