Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
London

Trijumf Hrvata! Uspješan dan naših tenisača u Wimbledonu

Ana Konjuh
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
08.07.2017.
u 21:52

Ani je ovo bila već sedma pobjeda na ovogodišnjem Wimbledonu, na kojem je još uvijek u igri za naslov u sve tri konkurencije

Ana Konjuh i Nikola Mektić prošli su još jednu prepreku u subotu i stigli do osmine finala u konkurenciji mješovitih parova na Wimbledonu, nakon što su u 2. kolu bili bolji od Tajvanke Hao-Ching Chan i Nizozemca Jean-Juliena Rojera sa 6:4, 7:6 (5). 

Konjuh i Mektić će se za mjesto u četvrtfinalu boriti protiv 10. nositelja, Kanađanke Gabriele Dabrowski i Indijca Rohana Bopanne.

Ani je ovo bila već sedma pobjeda na ovogodišnjem Wimbledonu, na kojem je još uvijek u igri za naslov u sve tri konkurencije. U ponedjeljak će igrati u osmini finala pojedinačne konkurencije protiv Venus Williams, a u paru s Brazilkom Haddad Maiom će se za četvrtfinale boriti protiv 9. nositeljica, Tajvanke Hao-Ching Chan i Rumunjke Monice Niculescu.

Nikola Mektić je još uvijek i u turniru muških parova s Frankom Škugorom. Na putu prema četvrtfinalu stoje im Šveđanin Robert Lindstedt i Australac Sam Groth. 

Splićanin Mate Pavić upotpunio je koloniju hrvatskih tenisača u osmini finala konkurencije muških parova na ovogodišnjem Wimbledonu, nakon što je u subotnjem dvoboju 2. kola s Austrijancem Oliverom Marachom svladao srpsko-talijanski par Bozoljac - Cipolla sa 6:7 (4), 6:4, 6:2, 6:3.

Hrvatska će tako u borbi za četvrtfinale imati čak petoricu tenisača. Uz Pavića i Maracha, u drugom tjednu turnira muških parova igrat će Ivan Dodig sa Španjolcem Marcelom Granollers-Pujolom, Nikola Mektić i Franko Škugor te Antonio Šančić s Francuzom Nysom.

Dvostruki Grand Slam finalisti u konkurenciji mješovitih parova, Ivan Dodig i Indijka Sania Mirza, u subotu su izborili osminu finala wimbledonskog turnira pobijedivši u 2. kolu japanski par Ninomiya - Watanuki sa 7:6 (5), 6:2.

Dodig i Mirza će u osmini finala igrati protiv Britanke Heather Watson i Finca Henrija Kontinena.

Komentara 2

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
22:59 08.07.2017.

300 komentara ispod članka o Luki Modrica. Draga djeco, možete vi trenirati 24 sata na dan, novce dobijete samo ako pobjedite, možete biti najbolji na svijetu, nista vam to ne pomaže, nikada nećete biti dobri Hrvati jer ne znate domoljubno lagati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije