Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaš godine Roko Ukić primio je statuu Košarkaš za najboljeg u 2010.

Tri Hrvata u Fenerbahçeu: To je odlično, moramo na Final Four

'2606.2011., Split, - Kosarkaska dvorana Gripe, skola kosrarke KK Split gost Roko leni Ukic primio je nagradu za najboljeg kosarkasa u izboru Vecernjeg Lista Photo: Tino Juric/PIXSELL'
Foto: 'Tino juric/PIXSELL'
1/11
28.06.2011.
u 08:30

Neću se upuštati u velike prognoze o reprezentaciji, važno je biti pravi kad bude najpotrebnije, kaže Ukić

Rasplet, kada se govori o izboru Večernjeg lista za najboljeg košarkaša 2010. godine, nije ni mogao biti drugačiji. Žiri od deset članova (Velimir Perasović, Srđan Dožai, Zdravko Radulović, Ivica Dukan, Dražen Brajković, Mladen Erjavec, Aleksandar Petrović, Danijel Jusup, Boris Gnjidić, Ivo Nakić) odlučio je da u 33. Večernjakovu izboru najbolji bude Roko Ukić, košarkaš Fenerbahçea.

Nove splitske nade

Statuu Košarkaš, rad akademskog kipara Stipe Sikirice, Ukiću je uručio Večernjakov košarkaški ekspert Dražen Brajdić.

Cijela priredba odvijala se u sklopu kampa košarke za mlađe uzraste KK Splita u dvorani na Gripama. U tom je kampu prve košarkaške korake napravio i Ukić.

– I ovdje među vama ima sigurno onih koji će jednog dana osvojiti ovu nagradu – primijetio je Brajdić.

A Ukić je bio uzbuđen, oduševljen što je prvi put u karijeri postao najbolji hrvatski košarkaš.

– Kad se vidi popis onih koji su osvajali tu nagradu, kroz glavu vam može samo proći da je velika čast biti njezin osvajač. Imao sam dobru sezonu, još kad bi reprezentativna bila takva. Neću se upuštati u velike prognoze. Najvažnije je da izađemo na teren i igramo što bolje možemo – nije se Ukić želio upuštati u velike najave prvenstva Europe.

Kasnije je klincu iz kampa, kada ga je mali "žuti" broj sedam pitao o rivalima na Euru, kazao da će Španjolska i Francuska biti glavni rivali.

Ukić je, zajedno s Nikolom Vujčićem, koji je tri puta osvojio "Sikiricu", djeci održao pokazni trening dodavanja lopte.

Dobar dan u Turskoj

–  Nema vođenja, osnovno je što brže prebaciti se u napad 0150 objašnjavao je Ukić.

Na trenutak smo se vratili Feneru. Njemu, Tomasu i Spahiji pridružio se i Bojan Bogdanović. U Istanbulu se u svlačionici govori hrvatskim jezikom.

– To je pozitivna stvar, odlično. Poklopilo se da nas Hrvata ima dosta, u svlačionici se pozdravlja s dobar dan. No, ništa to neće vrijediti ne bude li i rezultata. Istanbul je domaćin završnog turnira Eurolige, odlazak na Final Four osnovni nam je cilj – zaključio je Ukić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije