Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON OSVAJANJA KUPA

Trener Uniteda samodopadnom izjavom šokirao svijet! Hvali se sablaznom sezonom i potrošenim milijunima

FA Cup - Final - Manchester City v Manchester United
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS
1/4
27.05.2024.
u 15:30

Otkako je Premier lige (1992.) ovo je Manchesteru najlošija ligaška sezona. Skupa pojačanja poput Antonyja, Mounta i Hojlunda, koja su na Old Trafford došla za Ten Hagovog mandata, gotovo da ništa nisu pokazala, a ništa nisu pokazali niti u Ligi prvaka

Pobjeda Manchester Uniteda nad gradskim rivalom Cityjem u subotnjem finalu FA kupa odjeknula je nogometnim svijetom. United je tako prvi put osvojio trofej u najstarijem nogometnom natjecanju na svijetu nakon osam godina čekanja i ipak uspio izboriti plasman u europska natjecanja iduće sezone.

Tijekom vikenda mnogi su pokušali staviti u fokus slabiju izvedbu hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola zbog greške kojom je, zajedno s vratarom Cityja Stefanom Ortegom, poklonio Unitedu pogodak za vodstvo, no uzevši u obzir Joškovu suludo dobru proljetnu formu, kao mladom braniču jednostavno mu se tu i tamo mora dogoditi i koja greška te to nije ništa dramatično. Joško se s lakoćom dizao i nakon većih grešaka i težih situacija.

VIDEO Luka Modrić se idućeg ljeta oprašta od nogometa?! Španjolci otkrivaju njegovu budućnost

Ono što bi nam trebalo biti u fokusu nakon ove utakmice jest Manchester United, koji je završio ovu sezonu s trofejem u vitrini, ali po bilo kojem drugom parametru ne može i ne bi trebao biti zadovoljan ovom sezonom. Naime, otkako je Premier lige (1992.) ovo je Manchesteru najlošija ligaška sezona. Nikad nisu bili ovako nisko na ljestvici u današnjem formatu prvog razreda engleskog nogometa (osmo mjesto), a tu je još nekoliko poražavajućih brojki. Primili su rekordan broj pogodaka u prvenstvu, čak 58, ubilježili su rekordan broj poraza, 14, te su upisali najmanje bodova na ligaškoj ljestvici otkako je Premier lige (60). Prvi put bi u povijesti kluba ostali bez plasmana u europska natjecanja na temelju rezultata u ligi, no pobjedom u finalu FA kupa 'oteli' su to mjesto Newcastleu koji je bio jedno mjesto iznad njih na ljestvici. I nakon svih tih podataka, svih oborenih negativnih rekorda, trener Manchester Uniteda Erik ten Hag je osvajanje FA kupa iskoristio za ovu izjavu:

– Ako me United više ne želi, idem negdje drugdje osvajati trofeje. Ionako to radim cijelu karijeru.

Kad uzmemo u obzir da je United pod Ten Hagom bio druga momčad lige po novcu potrošenom na pojačanja (samo je Chelsea ispred), nevjerojatno je čuti ovako pretencioznu izjavu. A skupa pojačanja poput Antonyja, Mounta i Hojlunda gotovo da ništa nisu pokazala, Osvajanje kupa je, naravno, uspjeh, ali on nužno ne predstavlja dobru sezonu. Kup je osvajao i, recimo, Wigan, koji je iste te sezone ispao iz Premier lige. Osim negativnih rekorda, United je imao i katastrofalnu grupnu fazu Lige prvaka. Skupinu s Bayernom, Københavnom i Galatasarayem završili su na začelju, s čak četiri poraza te 15 primljenih pogodaka u šest utakmica.

United je s Ten Hagom pokazao ogromnu razinu strpljenja, ali ovom izjavom Nizozemac je možda i zaključio svoju epizodu na Old Traffordu. Novi čelnik Jim Ratcliffe već je u potrazi za opcijama, a favoriti su Kieran McKenna iz Ipswicha, Roberto De Zerbi koji je završio mandat na klupi Brightona te Thomas Tuchel kojem je Bayern raskinuo ugovor.

GALERIJA Dinamov spektakl u Zagrebu! Tisuće su u žarenoj atmosferi slavile s maksimirskim dečkima

FA Cup - Final - Manchester City v Manchester United
1/116

Komentara 1

Avatar southman
southman
07:25 28.05.2024.

ETH je legenda. Ne dirajte ga još 2-3 sezone. Dok ne ispadnete iz lige.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije