Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMISLAV IVIĆ

Jedan od najvećih hrvatskih trenera svih vremena dobio novo priznanje. Legendu će zauvijek pamtiti

Tomislav Ivić
Foto: Vican Vicanović/VL arhiva
1/3
27.05.2024.
u 12:57

Ispred njega se nalazi se tek nekoliko najvećih trenera u povijesti nogometa poput Billa Nicholsona, Boba Paisleyja, Hennesa Weisweilera i Pepa Guardiole

Jedan od najvećih i najtrofejnijih hrvatskih trenera u povijesti nogometa, Tomislav Ivić, dobio je novo priznanje. Ivić je s Hajdukom osvojio tri naslova prvaka Jugoslavije, a slavan je i u mnogim europskim velikanima poput Ajaxa, Anderlechta, Porta i Marseillea. Nerijetko se navodi u redovima vrhunskih stratega koji su igrali ključnu ulogu u razvoju modernog nogometa.

Sada je jedan od korisnika Reddita napravio tablicu najuspješnijih trenera u povijesti europskih natjecanja koji za sobom imaju barem 50 vođenih utakmici. Na tablici je Ivić zauzeo peto mjesto.

VIDEO Stefan Ristovski obratio se navijačima i poveo navijanje

Ispred njega se nalaze drugi najveći treneri u povijesti nogometa poput Billa Nicholsona, Boba Paisleyja, Hennesa Weisweilera i Pepa Guardiole. Ivić ima 40 pobjeda od 63 utakmice u europskim natjecanjima. Tablicu možete vidjeti OVDJE.

Iza splitskog stratega ostali su velikani poput Thomasa Tuchela, Juppa Heynckesa, Johana Cruyffa, Zinedinea Zidanea. Ovom velikanu nogometa koji je klubove vodio sve do 2004. godine ovo je samo još jedno od priznanja njegove uloge u povijesti sporta. Ivić je preminuo 2011. u 78. godini života.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

Tomislav Ivić
1/19

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije