Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET

Trener Lokomotive: 'U Poljskoj krećemo od 0:0'

20.11.2021.
u 14:00

Zagrepčanke su u posljednjih nekoliko godina imale sjajne rezultate u europskim kupovima

Rukometašice Lokomotive danas (18 sati) igraju uzvratni susret završnog kruga kvalifikacija za plasman u Europsku ligu. Suparnice su im poljski sastav Perla iz Lublina. Lokosice su u poljsku donijele prednost od četiri pogotka (25:21).

– Sigurno je da nećemo braniti tu prednost, već ćemo igrati kao da je 0:0. Puno će nam nedostajati Dora Kalaus, jako važna u obrani, ali i napadu. Nažalost zbog slomljenih koščica šake morat će propustiti i Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj – rekao je Nenad Šoštarić, trener Lokomotive.

Zagrepčanke su u posljednjih nekoliko godina imale sjajne rezultate u europskim kupovima. Tako su 2017. osvojile Challenge kup, godinu dana poslije izgubile su u finalu, a prošle sezone plasirale su se u polufinale istog kupa ali se zbog pandemije više nije igralo. U EHF kupu, čiji je nasljednik Europska liga, najveći uspjeh bilo je prvo mjesto 1991. godine kada su za klub igrale Pavlačić, Prosenjak, Brezić, Dogan, Damitšova, Čotar, Klikovac, a trener je bio Josip Šojat.

Poljakinje iz Lublina su u posljednje tri sezone igrale dvaput u skupini Europske lige i jednom u skupini Lige prvakinja, a 20012. su osvojile EHF kup, te 2018. Challenge kup.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije