Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIĆANI U CRNOM

Trener Lokomotive: Hajduk je moćan, borit će se za naslov prvaka

Lokomotiva - Hajduk
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
17.07.2017.
u 08:56

Hajduk je u posljednjih 15 službenih utakmica izgubio samo jednom, od Rijeke na Rujevici, a ovo mu je najuvjerljiviji start u prvenstvo od 2013. godine

Prvi put u crnim dresovima (s izvezenim imenima navijača koji su klubu uplatili po 1911 kuna) Hajduk je otvorio prvenstvo sigurnom pobjedom, čak i odmarajući igrače (Savvas, Memolla, Futacs), što dovoljno govori o snazi i goropadnosti suparnika. Iako Splićani nisu impresionirali, trener Lokomotive Mario Tokić sipao je komplimente na njihov račun.

- Hajduk će se s Dinamom i Rijekom boriti za naslov prvaka. Splićani imaju respektabilnu, iskusnu, kvalitetnu, natjecateljsku momčad, a impresionira me njihova konkretnost. Nećemo mi umirati u ljepoti gledajući Hajduk ove sezone, ali oni su u stanju napraviti pravi rezultat, jer imaju nevjerojatnu kvalitetu u napadu – istaknuo je Tokić, uz dodatak kako su primljeni pogoci bili isključivo individualne pogreške njegovih igrača.

Lokomotiva - Hajduk
1/9

Na žalost, Tokić u svaku utakmicu s ‘dva igrača manje’, jer se i sam žali kako u rosteru nema niti jednoga klasičnoga napadača. Prevaga u utakmici protiv Lokomotive bio je razorni Kamerunac Franck Ohandza, moćan snažan kao tenk, usto lucidnih poteza, poput briljantno servirane lopte za strijelca Ercega. Ili hladnokrvne realizacije na dodavanje Hamze Barryja, inteligentnoga igrača sredine terena. Ipak, dojam je da Hajduku još uvijek nedostaje jedan ‘mislilac’ u veznom redu i da će ovako koncipirana momčad bijelih, bez pravoga kreativca, naletjeti na zid protiv prvoga ozbiljnijega suparnika.

No, za Hrvatsku ligu i suparnike poput lokosa Hajduk je još uvijek prejak, čak i s toliko neraspoloženih igrača (Juranović, Kožulj, Pešić, Formitschow...). - Otkad sam trener Hajduka, dva puta remizirali smo protiv Lokomotive, momčadi sastavljene od dobrih, taktički potkovanih igrača. Vrlo sam zadovoljan što smo nacionalno prvenstvo otvorili pobjedom. Kontrolirali smo igru i stvorili više šansi od Lokomotive. Nakon primljenoga pogotka, moji igrači bili su svjesni važnosti osvajanja tri boda i pokazali odlučnost – naglasio je Španjolac Joan Carrillo, čija je statistika na klupi bijelih – sjajna.

Hajduk je u posljednjih 15 službenih utakmica izgubio samo jednom, od Rijeke na Rujevici, a ovo mu je najuvjerljiviji start u prvenstvo od 2013. godine, kada je u prvom kolu svladao Zadar u gostima 5:1. Najljepši potez utakmice bio je pogodak majstora Ercega u suprotni kut mreže Lokomotive. Hajdukov strijelac bio je oduševljen ne samo pobjedom, nego i izgledom novoga dresa.

Kazao je kako će ga sačuvati i pokloniti ga ocu, jer je na dresu, među više od 2200 imena, pronašao i njegovo ime. Za svaku osudu je ponašanje Torcide koja ne sustaje u vrijeđanju Janice Kostelić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije