Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Valdas Dambrauskas

Trener Hajduka odgovorio ostaje li na klupi pa dodao: Idemo u Zagreb pobijediti Dinamo

Split: Trener Hajduka Valdas Dambrauskas održao konferenciju za medije
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
19.05.2022.
u 15:05

- Ja sam trener Hajduka. Sretan sam što sam tu. Imam ugovor. Želim napredak s klubom. Fokusiran sam na posao u posljednje dvije utakmice.

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas najavio je subotnji derbi s Dinamom na Maksimiru koji neće o puno toga odlučivati budući da su plavi već osigurali naslov.

- Imamo 20 igrača. Ne mogu reći da su svi spremni. Eduok i Katić još nisu. Vuković i Atanasov su se ovog tjedna priključili radu i vidjet ćemo hoćemo li ih koristiti. Moramo razmišljati o finalu kupa. Kup nam je utakmica sezone i izvest ćemo na teren optimalnu momčad. Bit će rotacija, ali idemo u Zagreb igrati dobar nogomet i pobijediti. Čekaju nas dva derbija, najveći hrvatski i jadranski. Ništa nije ljepše nego kada zabiješ gol i pobijediš i usrećiš svoje navijače. Nema ništa ljepše od Torcidine pjesme - rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas, prenosi Dalmatinski portal.

Neki kažu da je Dambrauskas najbolji Hajdukov trener u posljednjih pet godina.

- A što ćemo s igračima, stožerom. Zar ja sam radim? Nogomet je kolektivni sport. Što je s liječnicima, analitičarima, predsjednikom, sportskim direktorom, kuharima, čistačicama? Svi smo dio ove momčadi. Želimo napredak i prije ili kasnije rezultati će doći. Vrlo blizu smo trofeja. 

Hoće li voditi Hajduk i iduće sezone? Navodno ima neke ponude.

- Ja sam trener Hajduka. Sretan sam što sam tu. Imam ugovor. Želim napredak s klubom. Fokusiran sam na posao u posljednje dvije utakmice. 

Najavio je Dinamo.

- Svaki pozitivan rezultat daje šansu za bolji rezultat u idućoj utakmici. Svi gledaju prema finalu kupa, ali čeka nas utakmica s Dinamom. Moramo biti koncentrirani na nju. 

Jučer je na treningu Hajduka bio Slaven Bilić.

- Bila je to privilegija. Upoznati Hajdukovu legendu i popričati s  jednim od najboljih hrvatskih trenera. 

Razmišlja li o pojačanjima za iduću sezonu?

- To je kontinuirani proces. Imamo vrlo blisku suradnju. Sastajemo se tri puta tjedno. Svi znaju što radimo i to je razlog zbog kojeg vjerujem u proces - zaključio je Dambrauskas. 

>> Pogledajte kako su navijači "skinuli" igrače Dinama

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
15:14 19.05.2022.

Stvarno bi bilo glupo mijenjati trenera, iako s njegovim dolaskom ne vidjeh pomaka u samoj igri ekipe a to sam očekiveo više od osvajanja prvenstva i/ili kupa jer bi to značilo da se u Hajduk vratio nogomet! Objektivno s ovom močadi u kojoj tek 4-5 igrača zaslužuje status prvoligaškog igrača drugo mesto i kup bi bio zapravo uspjeh.

ZA
zagi101
21:17 19.05.2022.

a mogao je već naučiti nešto i hrvatskog jezika kolko je tu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije