Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ta divna splitska noć

Trener Hajduka: Najdraža pobjeda bit će mi ona sljedeća!

storyeditor/2022-08-05/PXL_040822_94975362.jpg
06.08.2022.
u 07:00

Hajduk je u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige u sjajnom ozračju na Poljudu s 3:1 svladao Vitoriju Guimaraes.

Zagrmio je Poljud kada je Filip Krovinović izveo slobodni udarac, toliko da se i novinarska loža na najvišem dijelu zapadne tribine silno zatresla, a iako je Hajdukov protivnik, portugalska Vitorija Guimaraes, tu loptu izbio, veznjak Hajduka opet ju je osvojio i gurnuo u šansu Lukasa Grgića. Njegov udarac bio je preslab i lagan plijen za vratara Varelu, ali u tih nekoliko kadrova, na semaforu je stajalo da je u tijeku tek 9. minuta, gosti su jako dobro osjetili kakva je želja na otvaranju sezone na Poljudu gorjela u igračima Hajduka.

Dupkom pun Poljud

Još u najavi dvoboja trener splitske momčadi Valdas Dambrauskas kazao je da u pripremi nema lakšeg posla od ovakvih utakmica: do zadnjeg mjesta ispunjen Poljud (34.198 gledatelja) i do posljednjeg člana svlačionice nabrijana lica igrača kojima nije trebao veći motiv od splitske atmosfere i sjećanja na prošlogodišnji debakl protiv Tobola u najranijoj fazi proboja u Europu, koji je ostao u pokušaju i svi su ga još iste večeri pospremili duboko u zaborav. Hajdukov moment nije ugasio ni švedski sudac Al-Hakim, koji je u 40. minuti odlučio da igranje rukom Alfe Semeda, kojem se lopta odbila od bedra, nije za najstrožu kaznu, a već je razbjesnio Poljud i četiri minute prije, kad je Grgić pao u duelu s Ogawom u šesnaestercu.

Nije evidentno bolji, razigraniji, ali i oprezni Hajduk, koji je u prvom dijelu zacementirao inače ofenzivnog beka Melnjaka na svoju polovicu terena, 'ubio' ni vodeći pogodak Vitorije u 61. minuti, djelo Miguela Mage s 18-ak metara, kakav se pogađa možda jednom u životu, a Portugalci su do njega došli a da u prvom dijelu uopće nisu zapucali prema golu. Baš je pomicanje Melnjaka nekoliko metara naprijed i preuzimanje rizika u nastavku susreta rezultiralo preokretom koji će Poljud dugo pamtiti. Završilo je 3:1, krenulo je od 67. minute golom Emira Sahitija, koji je natrčao na odbijenu loptu nakon što je Marko Livaja pogodio vratnicu. U 75. minuti Hajduk pogađa za vodstvo, a strijelac je bio upravo Melnjak, dok delirij počinje tri minute prije kraja, zasluženim pogotkom Krovinovića za vrijednu prednost uoči uzvratne utakmice u Guimaraesu koja je na rasporedu u srijedu 10. kolovoza s početkom u 18 sati.

"Ovo je Hajduk!", dugo su skandirale tribine Poljuda igračima bijelih, a to su povici koje oni najviše žele čuti, nakon silnih europskih posrtaja i tužnih poljudskih večeri. Ovaj put, konačno, neće se govoriti samo o spektakularnoj atmosferi, već i o pobjedi, karakteru, borbenosti i vjeri Hajduka da može izvući ono što prijašnjih godina nije mogao.

Iako je na otvaranju domaće sezone Hajduk prikazao lošu igru u HNL-u te je postojao strah da trkački neće moći parirati portugalskoj momčadi, dojam je da Vitorija nije imala snage za ovu utakmicu i ovakav Hajduk. Bijeli su vodili igru, stvarali šanse, rovovski se borili na sredini terena, pucali na gol i u konačnici – igrali nogomet, dok su Portugalci trošili vrijeme, prekidali igru i tražili rezultat 'ni iz čega'. Na kraju su teško kapitulirali, dok je Hajduk doživio 'divnu splitsku noć' koja je na gradskim ulicama trajala do zore. Iskazao se i Marko Livaja, iako nije zabio, ali jest direktno sudjelovao u akcijama za dva Hajdukova gola.

Valdas poziva na oprez

Trener Dambrauskas na kraju utakmice iznio je oprezne stavove, unatoč euforiji koja se rasplamsala na Poljudu.

– Čeka nas teška utakmica u Portugalu i moramo se jako dobro za nju pripremiti. Igrali smo protiv momčadi koja želi zadržati loptu. Prvi zadatak bio je oduzeti im loptu. U prvom poluvremenu bili smo prespori, pa smo se u nastavku prilagodili. U napadu smo bili dobri, zabili smo tri gola. Vitoria je napadačka momčad, a natjerali smo ih da se brane. Ne mogu ništa zamjeriti nikome od svojih igrača. Dečki su bili apsolutno fantastični. Moja najdraža pobjeda bit će ona sljedeća. Želim pobijediti u svakoj utakmici. Sazrijevamo, rastemo i to je čar nogometa – rekao je trener Hajduka, dok je strijelac Filip Krovinović istaknuo:

– Velika je ovo fešta i velika pobjeda. Malo ćemo feštati, a onda se odmoriti da budemo još jači. Nije lako primiti pogodak kad imaš dominaciju, ali nizali smo prilike i povukle su nas tribine. Hvala navijačima, oni su nam bili poticaj, ali bio je to i eurogol koji su nam zabili, možda nam je baš to trebalo. U Portugal idemo završiti posao.

>> Pogledajte i video

Komentara 1

Avatar Dalmatinac1911th_4
Dalmatinac1911th_4
10:41 06.08.2022.

Uzvrat će biti papren. Podbaci li momčad makar minimalno, neće biti spektakla protiv Villarreala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije