Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ STRUČNJAKA

Trener godine o remiju s Francuzima: Dobro je što možemo podići ritam i bez Modrića i Kovačića

Hrvatski reprezentativci zahvalili su se navijačima na tribini
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
07.06.2022.
u 07:00

– U prvom poluvremenu gledali smo zanimljiv nogomet s dobrim ritmom, no bez previše pravih prilika. Naravno, osim one naše koju je imao Ante Budimir. Iz te je pozicije možda trebao dodati loptu bolje postavljenom igraču.

Najvažnije je bilo popraviti dojam nakon debakla protiv Austrije. Hrvatska je to u Splitu uspjela. Pljesak s tribina poljudskog stadiona znak je da su navijači ovoj hrvatskoj izvedbi pokazali – palac gore. O svojim dojmovima nakon našeg sraza s Francuskom, pričao je Sergej Jakirović koji je prije nekoliko dana proglašen trenerom godine u BiH.

– U prvom poluvremenu gledali smo zanimljiv nogomet s dobrim ritmom, no bez previše pravih prilika. Naravno, osim one naše koju je imao Ante Budimir. Iz te je pozicije možda trebao dodati loptu bolje postavljenom igraču. Hrvatski vezni red u tim je trenucima diktirao ritam utakmice, no kako je vrijeme prolazilo, Francuzi su sve više dolazili do daha. Pred kraj poluvremena čak su imali i priliku za pogodak, no Livaković je sjajno reagirao, baš kao i kod nekoliko situacija u cijeloj utakmici.

Kako vam je izgledala ovako posebno oprezna taktička varijanta?

– Dosta je to oprezno izgledalo u obrambenoj formaciji u srednjem bloku. Prvo poluvrijeme nam Francuzi praktički nisu ozbiljnije zaprijetili. Obje momčadi jako dobro se poznaju i dojam je takav i zbog međusobnog poštovanja. Isto tako, ni oni nama nisu dopuštali da odigramo neke naše taktičke varijante...

06.06.2022., stadion Poljud, Split - UEFA Liga nacija, Liga A, skupina 1, 2. kolo, Hrvatska - Francuska. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Koja je još taktička posebnost o kojoj ste razmišljali?

– Vidi se da je obrana igrala prvi put u ovom sastavu. Naravno, to je na trenutke izgledalo dobro, ali i neuštimano. To je normalna pojava u takvim situacijama. Svakako, ozbiljan ispit na osnovi kojega možemo vidjeti na koga se u perspektivi može računati.

Je li relevantan pokazatelj činjenica što smo uspjeli podići ritam u zadnjih petnaestak minuta bez Luke Modrića i Matea Kovačića?

– Naravno da je važno. Mateo i Luka imali su dugu sezonu i oni su dali svoj impuls kao i puno puta do sinoć. Igrači koji su ušli podigli su našu izvedbu u završnici zbog čega je završni dojam i puni bolji. Ubrzali smo igru i donijeli više energije baš zbog veće količine trke. Na kraju smo zasluženo izjednačili, a u toj završnici imali smo priliku i pobijediti. Sučić i Vlašić su zaprijetili. Za drugi dio ne možemo imati nekih posebnih zamjerki, osim onog Juranovićeva kiksa. Opet je Livaković spašavao, žao mi je, čini mi se da smo mogli pobijediti.

Spomenuli ste Sučića koji je u petnaestak minuta pokazao da bismo s njim u perspektivi mogli imati igrača koji će nam donijeti novu širinu?

– Sigurno, očito nije slučajno standardan u Salzburgu, a svoju kvalitetu potvrđivao je i u mladoj reprezentaciji u kojoj je skrenuo pažnju na sebe. Mlad je, a već u stanju činiti razliku, pa i čini mi se na najvišoj razini. Ne smijemo zaboraviti da on stalno zabija pogotke, to govori o njegovoj raznovrsnosti. I sinoć je opet lakoćom ulazio u šanse u svega petnaestak minuta, to je jako važno – zaključio je Jakirović.

>>> Slavlje nakon gola za 1:1 Hrvatske protiv Francuske

Komentara 6

AU
austrougarskigeneral
08:16 07.06.2022.

Dobro smo igrali francusku smo napadali zadnjih 20.minuta imali smo 2.prilike ali eto lopta nije htjela u gol

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
11:58 07.06.2022.

Na koncu smo igrali na valu euforije i zamalo pobjedili. Tipicno za Hrvatsku, kad se vise nema sto izgubiti, kad voda dodje do grla, pocne se trcati i igrati. Ali ne moze prikriti sve slabosti momcadi: Obrana spora i nesigurna, osim Erlica jucer. Ostala trojica, Vida, Juranovic, Barisic, ni za HNL. Klasnog centarfora i dalje nemamo, iako je bas Krama zabio - iz penala. Brekalo neprimjetan na krilu, ostajemo na Perisicu. Vezni red nas drzi uz vec navedenu euforiju. Jel to dovoljno za dobar rezultat na SP?

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
08:44 07.06.2022.

Kramarić, Vlašić i posebno Sučić su unijeli pomutnju kod Francuza svojim ulaskom. Sučić mora više pažnje pokloniti desnoj nozi. Baš kao mali Biuk lijevoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije