Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadarski turnir euroligaša

Trener Efesa Ataman: Volim pametne igrače poput Simona

Ergin Ataman
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/5
20.09.2019.
u 11:28

Za Simona mogu reći da je sjajan tip i vrsta profesionalac. Nije on igrač ne znam kakvog atletizma i brzine, ali je vrlo pametan a ja volim takve igrače, ističe trener europskog doprvaka

Za razliku od ruskog Himkija, na zadarskom turniru euroligaša košarkaši Zadra ipak nisu uspjeli iznenaditi i turski Efes (81:100). Štoviše, od iznenađenja su bili miljama daleko što je i realna razlika između osrednjeg ABA ligaša i top euroligaške momčadi koja je bila bez trojice vrsnih igrača (Larkin, Beaubois, Micić).

No, za primiriti borbenog domaćina bili su im dovoljni Dunston (13 koševa), Peters (13), Anderson (12) i naš Krunoslav Simon koji je bio najbolji strijelac svog sastava (14 koševa) ali i njegov najkorisniji igrač (5 skokova, 2 asista).

- Sa Simonom surađujem već dvije godine i mogu reći da je sjajan tip i vrstan profesionalac. Nije on igrač ne znam kakvog atletizma niti brzine, ali je vrlo pametan, a ja volim takve igrače. Kao takav bio je jedan od ključnih igrača našeg napada u protekloj, vrlo uspješnoj, sezoni našeg kluba. Sretan sam što mogu s njim raditi - kazao je trener turskog prvaka Ergin Ataman najavivši da će u petak u utakmici protiv Himkija (17.30) na raspolaganju imati i Larkina i Beauboisa.

- Njih dvojica su morala snimati neke reklamne spotove za Euroligu, a Micić se tek vratio sa Svjetskog prvenstva pa je slobodan do ponedjeljka.

Osim Simona, Ataman je pohvalio i domaćine Zadar Basketball Tournamenta (ZDBT).

- Ovog ljeta bili smo na nekoliko predsezonskih turnira, no ovaj je od svih zasigurno najbolje organiziran.

S organizacijom turnira zadovoljni su i košarkaši Zadra koji su na ZDBT-u također gosti jer njihov klub nije organizator turnira već agencija A-Event. Bila je to još jedna prilika za Zadrove igrače da se okušaju u dvobojima s euroligaškim igračima nakon koje je trener Ante Nazor kazao:

- Nakon pobjede nad Himkijem, u ovu utakmicu smo ušli s manjom energijom. Suparniku je bilo ugodno igrati ovdje, od samog starta, a to je ono kako mi ne smijemo izgledati. Mi od starta svojom agresivnošću moramo činiti da suparniku ne bude ugodno. Imali smo i dosta ishitrenih šuteva i te smo napade morali bolje režirati jer onda ne bi došlo do toliko laganih koševa iz naših izgubljenih lopti.

Najbolji Zadrov pojedinac i ovaj put je bio američki branič-šuter Bryon Allen. Nakon 22 koša protiv Himkija, Efesu je zabio 27 pa se postavilo pitanje hoće li ga Zadar uopće moći zadržati?

- Danas svatko može biti kupljen, zakoni tržišnog gospodarstva vladaju i u sportu. I lani smo zaradili na odštetama od nekih igrača i daj Bože da se on proda i da Zadar dobije odštetu - kazao je Nazor za kojeg smo ipak nekako uvjereni da u slučaju ovog igrača više razmišlja na način "ne daj Bože da mi sad i ovoga prodaju". 

>> Pogledajte nastup seksi plesačica na košarkaškoj utakmici

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije