Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPALI IZ LP

Trener Borussije nakon poraza tvrdi: 'Hajduk nije bio bolji, imao je više sreće'

Dortmund: Juniori Hajduka nakon penala prošli u polufinale Lige prvaka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
16.03.2023.
u 19:20

Neizvjesno raspucavanje jedanaesteraca trajalo je i trajalo... Igračima kao vječnost. No, hajdukovci su na kraju slavili i ušli u polufinale juniorske Lige prvaka, dok je BVB ispao pred domaćim navijačima.

Juniori splitskog Hajduka jučer su u četvrtfinalu Lige prvaka bili uspješniji od vršnjaka iz Borussije Dortmund koje su na njihovom Westfalenu izbacili s ukupnih 10:9 poslije boljeg izvođenja 11-eraca. Rezultat je nakon 90 minuta bio 1:1 (0:0). Na Poljudu ih je danas nakon povijesnog uspjeha dočekalo više od tri tisuće navijača, slaveći plasman u polufinale uz klicanje "Šampioni" i "Hoćemo titulu", "Ovo je Hajduk". U polufinalu će mladići 21. travnja igrati protiv talijanskog Milana

Po slijetanju u splitsku zračnu luku na povratku iz Njemačke trener juniora Hajduka Marijan Budimir poručio je kako s tom momčadi želi osvojiti Ligu prvaka mladih. Momčad je, uz dosta kašnjenja, stigla na stadion, gdje je pozdravljena ovacijama s tribina. Torcida je spremila pirotehniku, čuli su se topovski udari kroz maglu koju su stvorile dimne bombe.

- Ovaj plasman u polufinale neće nas zadovoljiti, želimo otići do kraja - istaknuo je Budimir, dodajući da je tajna ovog uspjeha njegove momčadi rad koji sad dolazi na naplatu. 

A Borussiju će poraz boljeti još neko vrijeme. Pogotovo nakon tih udaraca s bijele točke, duge serije u kojoj su na kraju posrnuli Nijemci, i to pred domaćim navijačima. Trener BVB-a Mike Tullberg smatra kako su hajdukovci imali sreće. 

15.03.2023., stadion Signal Iduna Park, Dortmund, Njemacka - UEFA Liga prvaka mladih, cetvrtfinale, Borussia Dortmund - HNK Hajduk. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

- Moram pohvaliti svoje igrače, zaslužili su ići u završnicu. Hajduk nije bio bolji, već je imao više sreće. Drugi put zaredom stigli smo do četvrtfinala, ne smije se zaboraviti koliko je to impresivno - rekao je.

Dortmund: Juniori Hajduka nakon penala prošli u polufinale Lige prvaka
1/14

Splićani su prije njih izbacili Šahtar i Manchester City. Nijedan hrvatski klub nije otišao dalje u najprestižnijem klupskom natjecanju svijeta, a Hajduk nije postigao veći uspjeh od 1995. godine, kada je u četvrtfinalu na Poljudu remizirao s Van Gaalovim Ajaxom, pa izgubio u amsterdamskom uzvratu s 3:0.

Drugi polufinalni par čine nizozemski AZ Alkmaar i portugalski Sporting iz Lisabona. Oba polufinala igrat će se u Nyonu, kao i finale koji je na programu 24. travnja.

 

Komentara 2

PL
plajo
10:16 17.03.2023.

A zemlja je ravna ploča??? Hajduk je bio bolji sa više zrelih šansi za gol i utakmica je trebala biti ranije završena u korist Hajduka da je bilo malo više koncentracije bilih tića, istina je da su klinci Borusije bili energičniji i motoričniji ,ali tehnički slabiji. Penal za Borusiju također dvojben.

TO
tonimusante
15:15 17.03.2023.

Baš su švabe bile bolje, imali same penale a ni to im nije pomoglo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije