Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARKO CAPAN

Zbog čudnog pravila Uefe juniori Hajduka ostali bez kapetana za polufinale Lige prvaka

Dortmund: Juniori Hajduka nakon penala prošli u polufinale Lige prvaka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
16.03.2023.
u 18:13

Borussia je dobila kazneni udarac, a većina hajdukovaca krenula u proteste... Kaznu je na kraju dobio Capan.

Juniori Hajduka jučer su na Westfalenu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (10:9) u četvrtfinalu Lige prvaka porazili Borussiju Dortmund i plasirali se među najbolje četiri momčadi elitnog natjecanja. No, u polufinalnom susretu protiv Milana ne mogu računati na svojeg kapetana, veznjaka Marka Capana (19). Razlog je neobično pravilo Uefe, zbog kojeg je predvodnik momčadi požutio protiv njemačke momčadi.

Naime, propisi kažu da će, kada veći dio momčadi protestira, opomenu dobiti kapetan, što se dogodilo jer su hajdukovci iskazali svoje nezadovoljstvo nakon dosuđenog kaznenog udarca za Borussiju. Na kraju je sve završilo dobro po splitsku momčad, koja je ostvarila povijesan rezultat. Nije samo povijesan za hrvatski nogomet i omladinsku školu Hajduka, već je to i vjetar u leđa težnji navijača da klub gradi budućnost na domaćim igračima i svojoj školi, koja je u vrijeme Tomislava Ivića bila jedna od najprepoznatljivijih u Europi. 'Ovo je Hajduk', pjevalo se i sinoć, i danas na Poljudu, a trener Budimir u euforoiji je kazao: 

- Najveća nam je pohvala kad čujemo da ta poruka odzvanja s tribina.

Na poljudskom semaforu pojavio se rezultat od 10:9 za Splićane, što je bio jučerašnji skor na Westfalenu. Hajdukovi juniori, uz dosta kašnjenja, stigli su na na Poljud. Pozdravljeni su ovacijama s tribina. Torcida je spremila pirotehniku, čuli su se topovski udari kroz maglu koju su stvorile dimne bombe.

Dortmund: Juniori Hajduka nakon penala prošli u polufinale Lige prvaka
1/14

- Navijači su ponos našeg kluba, oni čine Hajduk posebnim, drugačijim i velikim' kazao je predsjednik Lukša Jakobušić, nakon što su slike hajdučkih mladića koji se se penju na visoku ogradu jednog od najljepših stadiona svijeta, da bi ih razgrabilo više od pet tisuća navijača Hajduka zasjenile čitavu sezonu, sve Hajdukove turbulencije i ugaslu nadu da će se opet potući za naslov prvaka, priče o sustavu Ivana Leke, tajmingu, tranasferima i odgovornosti ključnih ljudi u klubu pa i samog Jakobušića.

Hajduk će, dakle, u polufinalu 21. travnja igrati protiv talijanskog velikana Milana, dok drugi polufinalni par čine nizozemski AZ Alkmaar i portugalski Sporting iz Lisabona. Oba polufinala igrat će se u Nyonu, kao i finale koji je na programu 24. travnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije