Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CONI konačno oslobodio Guardiolu

Trener Barcelone ipak se nije dopingirao

Josep Guardiola
AFP
29.09.2009.
u 17:49

Talijanski olimpijski odbor (CONI) oslobodio je u utorak Pepa Guardiolu, trenera europskoga nogometnog prvaka Barcelone, svih optužbi za korištenje dopinga.

Podsjećamo, Guardiola je ubrzo nakon dolaska u Bresciju 2001. godine bio pozitivan na zabranjeno sredstvo nandrolon. Proveo je četiri mjeseca izvan terena nakon čega ga je Talijanski nogometni savez (FIGC) oslobodio krivnje.

No, tu nije bio kraj cijelom slučaju, nakon niza novih otvaranja procesa i žalbi, tek je 2007. sud u Bresciji oslobodio Guardiolu svih optužbi za korištenje dopinga, a u svibnju ove godine isto je učinio i Federalni sud pravde koji djeluje pri FIGC-u.

S time se, ipak, nije htio pomiriti antidopinški tužitelj koji djeluje u CONI-ju. On je uputio novu žalbu koju je antidopinški sud u CONI-ju u utorak odbacio. Guardiola je, pak, svih ovih godina uporno odbacivao optužbe da je ikada koristio zabranjena sredstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije