Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIDRUŽIT ĆE SE SCHUMIJU JR.

Trećeplasirani iz F2 potpisao za ekipu čiji je vozač skoro poginuo

Formel 1 Testfahrten 2019 in Barcelona
nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL
01.12.2020.
u 11:55

Ovaj 21-godišnjak je trenutačno trećeplasirani u poretku Formule 2 i sljedeće sezone će se u Haasu priključiti vodećem iz F2 Micku Schumacheru

 Američka momčad Formule 1 Haas objavila je u utorak da je potpisala višegodišnji ugovor sa sinom ruskog milijardera Nikitom Mazepinom za koju će se natjecati u od 2021.

Ovaj 21-godišnjak je trenutačno trećeplasirani u poretku Formule 2 i sljedeće sezone će se u Haasu priključiti vodećem iz F2 Micku Schumacheru.

- Postajanje vozača Formule 1 je životni san koji mi se ostvario - kazao je Mazepin.

Mazepinov otac Dmitrij vlasnik je ruske tvrtke Uralchem i pokušao je kupiti momčad Force India prije nego je otišla u stečaj 2018.

Nikita Mazepin je pobijedio u dvije utrke Formule 2 ove sezone i još je četiri puta završio na postolju.

Haas je u listopadu najavio da će ih na kraju sezone napustiti Francuz Romain Grosjean, koji je u nedjelju doživio tešku nesreću na utrci u Bahradinu, i Danac Kevin Magnussen.

Haas se nalazi na devetom mjestu u poretku momčadi kojih je u F1 deset sa samo tri boda iz 15 utrka ove sezone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije