Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
talijanski kup

Totti: Udario sam Balotellija jer me vrijeđao

Francesco Totti
AFP
06.05.2010.
u 12:59

Romin kapetan Francesco Totti objasnio je nakon finalne utakmice Talijanskog kupa i poraza njegova kluba od Intera (0-1) zašto je počinio grub prekršaj nad Marijem Balotellijem.

Riječ je o startu u 88. minuti kada je Totti s leđa opalio Balotellija odostraga dok je mladi napadač Intera gradio loptu te je zaradio izravan crveni karton.

- Trenuci nervoze dogode se kada je riječ o tako važnoj utakmici. Ne možete uvijek ignorirati velike uvrede na travnjaku, direktne ili indirektne, koje pokušavalju okaljati ovaj grad i ljude općenito – započeo je Totti.

- Iznad svega, pogotovo se teško suzdržati kada uvrede uvijek dolaze od iste osobe. Udario sam Balotellija jer me uvrijedio dva puta i zbog onog što je prošle godine učinio na San Siru, kada je išao provocirati naše navijače – dodao je 33-godišnji Romin kapetan kojeg je uspio isprovocirati 14 godina mlađi napadač “nerazzurra”.

Očekuje se da će Totti za svoj grubi start zaraditi dvije do tri utakmice suspenzije, a njegov je suigrač Daniele De Rossi sljedećim riječima komentirao cijeli slučaj:

- Sada će ga vjerojatno svi razapeti.

Ranieri razočaran, Mourinho već zaboravio naslov

Portugalski trener Interovih nogometaša Jose Mourinho na press-konferenciji poslije osvajanja Talijanskog kupa rekao je da još iste večeri njegovi igrači moraju zaboraviti što su postigli.

- Nisam čovjek koji će se prepustiti uživanju u trenutku, a to tražim i od svojih nogometaša, kojima svaka čast na prvom trofeju u sezoni. Ipak, pred nama su još dvije velike bitke, u Seriji A i Ligi prvaka. Idemo zaboraviti na Talijanski kup i posvetiti se ostatku sezone – rekao je Mourinho prokomentiravši potom finalnu utakmicu na rimskom Olimpicu, koju je Inter sjajnim golom Diega Milita u 40. minuti dobio 1-0.

- Bilo je teško na samom početku jer smo ostali bez jednoga od naših najbitnijih igrača, Wesleyja Sneijdera. Devedeset minuta gledali smo agresivnu, intenzivnu i ne naročito lijepu igru. No, puno je utakmica bilo ove sezone u kojima smo morali igrati tako.

O incidentu na kraju utakmice, ružnome nastaju Francesca Tottija na Marija Balotellija i isključenju Romina kapetana, Mourinho je kazao:

- Igrači Rome izgubili su glave kada su shvatili da se neće vratiti u utakmicu. Totti ju je pogotovo izgubio na samom kraju. Kada se tako nešto dogodi, znate da je utakmica gotova.

- Sada sve naše navijače molim da nas ne dočekuju na aerodromu i ne stvaraju gužve. Mojim igračima treba odmor.

- Liga prvaka? Rekao sam već prije da nam taj trofej mora biti san, a ne opsesija. Pri tome ostajem i dalje.

- Zadovoljan sam čovjek jer se mogu pohvaliti da sam osvojio svaki trofej u portugalskom, engleskom i talijanskom klupskom nogometu. Nije loše.

Na kraju su novinari pitali je li moguć njegov ostanak na San Siru.

Sedam privedenih, 11 s kaznenim prijavama

Nakon finalnog dvoboja Talijanskoga nogometnog kupa između Intera i Rome na rimskom Olimpicu izbili su navijački neredi. Huligani u redovima domaćih navijača pokušali su se obračunati s policijom.

Najveći se incident dogodio pri izlasku Rominih Ultrasa sa stadiona. Huligani su počeli paliti baklje i neredi su obrzo eskalirali. Policijaci su reagirali suzavcem da bi rastjerali agresivne navijače.

Bilanca nereda sedam je privedenih navijača.

Njih 11 dobilo je kaznene prijave zbog invazije na travnjak stadiona na samom kraju utakmice. Pokušaj napada na nogometaše Intera organi reda na travnjaku uspjeli su prevenirati.

Šestorica od 11 uljeza na travnjaku bili su maloljetni, kao što je bio i predvodnik rulje.

- Ima li izgleda za ostanak? Naravno da ima!

Claudio Ranieri, trener nogometaša Rome, nije krio vlastito razočaranje neuspjehom u finalu.

- Bili smo spremni za ovu utakmicu. Šteta što smo je izgubili. Željeli smo igrati naš stil igre. Da smo slali duge lopte pred Interov gol, ne bismo imali nikakvih izgleda. Ovako smo pokušavali na naš način i gubili lopte. Nismo uspijevali nametnuti svoj ritam igre kao u prethodnim mečevima protiv Intera. Čak smo i na San Siru igrali bolje.

- U svakom slučaju, moji komplimenti idu Interu. Stisnuo sam nakon utakmice ruku kolegi Mourinhu čestitavši mu.

- Totti? Bio je to prekršaj u frustraciji zbog poraza. Nije to Francesco trebao napraviti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije