Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puni optimizma

Tošić i Đorđević: U Zagrebu ćemo napasti, dolazimo po pobjedu

Srpska nogometna reprezentacija (1)
Nick Potts/Press Association/PIXSELL
19.03.2013.
u 13:46

– Ovo nam je obična utakmica, kao protiv Walesa, Škotske ili Makedonije. Idemo na pobjedu kao i u bilo kojoj drugoj utakmici.

Na konferenciji za novinare danas su se pojavili Zoran Tošić i Filip Đorđević, dvojica standardnih reprezentativaca Srbije.

Jesu li tenzije veće nego prije nego što ste došli, raste li naboj iz sata u sat?

Tošić: U klubu nemamo vremena razmišljati, ali kako se bliži utakmica, pripremamo se, razmišljamo o svakom sitnom detalju, ovdje će isto odlučiti najsitniji detalji, moramo biti maksimalno spremni.

Đorđević: Ne osjeća se tenzija među igračima, novinari su ti koji prave takvu nabijenu atmosferu. Ovo nam je obična utakmica, kao protiv Walesa, Škotske ili Makedonije. Idemo na pobjedu kao i u bilo koju drugu utakmicu.

Hrvatska i srpska javnost ujedinjene su oko uloge favorita, to su Hrvati. Slažete li se s time?

Tošić: Oni su prethodnih godina imali ozbiljnu reprezentaciju, dugo su na okupu, počeli su kvalifikacije bolje od nas. To su neke stvari koje ih izdvajaju kao favorite. Kad iziđemo na teren, sve se to zaboravlja. Vidi se kvaliteta. Ne gledamo da su Hrvati favoriti, ne razmišljamo o tome. Pripremit ćemo se do najsitnijeg detalja, svatko će znati u svakoj sekundi što treba raditi.

Đorđević: Dobro je za nas što su favoriti oni, to nam je šansa da iskoristimo pritisak koji je veći na njima, sigurno. Ako je ovo derbi, onda nema favorita, zar ne? Ako se budemo koncentrirali i igrali maksimalno, pokazali svi što znamo, možemo se nadati slavlju.

Koliko znači tko će dati prvi gol? Protiv Walesa ste poveli 1:0, igrali do kraja, najbolja utakmica Srbije. Može li se to ponoviti na Maksimiru? Teško se nosite s pritiskom kad kvalitetniji protivnik povede...

Tošić: Dugo nismo zabili gol, stvarali smo šanse, imamo kvalitetu, a nikako da zabijemo. Protiv Walesa se sve otvorilo, zabili smo, samopouzdanje je naraslo, išlo je kako treba. Bit ćemo u prednosti ako povedemo. No, primili ili poveli, moramo na Maksimiru biti skoncentrirani, igrati cijelo vrijeme kao da je 0:0. Jedino tako možemo dobiti..

Kako se pripremate, ako bod znači ništa, hoćete li napasti od prve minute?

Tošić: Spremamo se odmah napasti i uzeti tri boda!

Đorđević: Bod nam malo znači, Hrvatska je u boljem položaju. Nama bod ne odgovara i nema razlike između prethodnih i budućih utakmica. Bez obzira na sve okolo, stadion i atmosferu, mi ćemo ići po pobjedu...

>>>Mandžo: Dres ću mijenjati samo ako netko od Srba to bude molio

Komentara 3

CH
Chvrka
21:03 19.03.2013.

Sanjaju pobjedu kao i Veliku Srbiju. Hrvati su majstori za razbijanje srbijanskih iluzija.

CH
choco
19:05 19.03.2013.

pet nula za srbiju u zagrebu a u beogradu nereseno,ali ce mo vas...jedva cekam petak.

DU
Deleted user
21:56 19.03.2013.

No, u svakom slucaju nece biti lako igrati protiv Srbije. To je ipak derbi kao nekada kada su igrali Dinamo i Partizan. Nema tu favorita. Nadam se povoljnom rezultatu za Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije