Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIJAČI

Torcida i Boysi zajedno ismijali akcijski plan: Stat ćemo im na kraj!

'19.10.2013., stadion Park mladezi, Split - MAXtv 1. HNL, 13. kolo, RNK Split - GNK Dinamo. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
20.10.2013.
u 21:50

– Svi naši djelatnici na ulazima imaju popise navijača kojima je zabranjeno ići na utakmice – kazao je policajac

Navijači hrvatskih klubova, predvođeni Torcidom, BBB-om i Armadom, udružili su se protiv odluka Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja u sportu što ga je osnovala Vlada, a kojim predsjedava Petar Skansi, pomoćnik ministra Željka Jovanović. Naravno, navijači to ne doživljavaju kao borbu protiv Vlade nego protiv Hrvatskog nogometnog saveza.

Navijačko jedinstvo

– Znamo da dolaze, ali teško će to ići već na prvoj utakmici – došapnuo nam je jedan od brojnih policajaca uoči utakmice u kojoj je Split s 1:0 pobijedio Dinamo. Naime, nakon ludila na Kantridi u dvoboju Rijeke i Hajduka Nacionalni odbor donio je odluku prema kojoj gostujući navijači na tribinu rezerviranu za njih mogu samo s "vaučerima", odnosno mogu ako u klub, 24 sata prije početka utakmice, dostave ime i prezime, broj osobne iskaznice... I onda smo u Parku mladeži dobili veliko navijačko jedinstvo. Torcida je BBB-ima kupila ulaznice, a Dinamovi navijači ušli su na tribinu sa svim ostalim navijačima. Za taj pomno pripremani navijački plan policija je otpočetka znala, ali nije imala mehanizam kojim bi ga zaustavila.

– Svi naši djelatnici na ulazima imaju popise navijača kojima je zabranjeno ići na utakmice – kazao je policajac.

Oni s vaučerom nisu došli

No, ovi sa zabranama nisu ni došli na utakmicu, privedeno je 12 BBB-a koji su prekršili neke druge zakonske norme. Odluka je dovela do potpune "sprdačine", BBB-i su na stadion ulazili u manjim grupama, smjestili su se među ostale navijače, a kada je počela utakmica, polako su se grupirali. Policija i zaštitari su ih izolirali i zaokružili, a tribina za gostujuće navijače zjapila je prazna. Osam navijača, koji su zatražili "vaučer" nije se ni pojavilo.

A slična stvar dogodila se i dan kasnije u Zagrebu. Na zapadnoj, inače domaćoj, tribini u Kranjčevićevoj smjestilo se 300-tinjak navijača Hajduka, koji su došli bez klupskih obilježja, a još stotinjak ih je bilo i na istočnoj tribini. Iako se ne zna kako su došli do ulaznice, priča se da su im ih nabavili Boysi, kao uzvrat za subotnju uslugu.

– Policija će iz utakmice u utakmicu popisivati navijače i pokušati naći načina da im se zabrani odlazak na utakmice. Za nekoliko kola sve bi trebalo biti pod kontrolom, policija nas uvjerava da će biti tako – kazao je jedan od onih koji su sudjelovali u donošenju odluke.

Navijači imaju svoja viđenje, svoje planove. U sljedećim prvenstvenim kolima na djelu će biti navijačka solidarnost, odlučni su da će ustrajati u borbi protiv "vaučera". Zasad je tribina za gostujuće navijače prazna, a oni zbog kojih i postoji ta tribina i kojih se svi plaše, smjestili su se na tribini s ostalima navijačima.

>>Split golom Mate Bilića svladao Dinamo!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije