Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT - DINAMO 1:0

Split golom Mate Bilića svladao Dinamo!

Split Dinamo (1)
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
19.10.2013.
u 21:09

Najvažniji trenutak dogodio se u 39. minuti kada je Mate Bilić matirao Zeleniku za jedini gol na utakmici.

Split je u 13. kolu domaćeg prvenstva u Parku mladeži s 1:0 svladao vodeći Dinamo i nanio mu drugi poraz u sezoni. Najvažniji trenutak dogodio se u 39. minuti kada je Mate Bilić matirao Zeleniku za jedini gol na utakmici.

S istočne tribine u 28. minuti odjednom je grunula podrška Dinamu. Pomno pripremana akcija BBB-a da ipak dođu na utakmicu Dinama, i to bez "vouchera", uspjela je zahvaljujući pomoći Torcide. Naime, pristaše rivalske navijačke skupine kupili su ulaznice Bad Blue Boysima.

Njih nešto više od sto došlo je u Split puno prije utakmice, navijači su se zajedno proveli poslijepodne. A onih osam Dinamovih navijača, koji su kupili "vouchere", nisu se ni pojavili na stadionu. Zbivanja na Parku mladeži odgovor je navijačkih skupina na odluku HNS-a da gostujući navijači mogu na utakmice samo u organizaciji kluba.

BBB su na stadion došli u manjim grupama, polako su se okupljali na toj istočnoj tribini. Jake policijske snage, bilo ih je tko zna koliko, detektirale su navijačke planove, ali nisu imali mehanizma za zaustaviti ih. Policija je držala spiskove s imenima navijača koji imaju zabranu ulaska na stadion, zatražila je dokumente od svih koji su im se učinili sumnjivima. Jedan od revnih policajaca čak je provjeravao gospođu, stanarku iz obližnje zgrade, koja je krenula baciti smeće u kontejner.

Na samoj tribini policija i zaštitari su okružili stotinjak BBB-a, sve je bilo isto kao na dosadašnjim utakmicama, samo što navijači nisu bili u kavezu predviđenom za gostujuće, već na tribini s ostalim gledateljima. Akcijski plan HNS-a srušen je na samom početku, očito je donesen nabrzaka, bez priprema i analiza.

Zbivanja na tribini gotovo da su zasjenila utakmicu u kojoj je Split s 1:0 (1:0) svladao Dinamo. Tako je skoro nezapažen ostao podatak da je protiv Dinama zaigrao kapetan Splita Ivica Križanac. Do prije par dana imao je velike bolove u leđima, ali iz Dnipropetrovska u Zagreb je doveo Ivana Porobiju, omiškog fizioterapeuta, koji ima nadimak "Čudotvorac" i dugo se brine o Križančevim leđima. Dvodnevna terapija je uspjela, Križanac je zaigrao. Izdržao je do 76. minute, predvodio svoju momčad, Križanac je zaustavio sve Dinamove napade.

Dinamo je igrao slabo, bezopasno, a Split je čekao svoj trenutak. I dočekao u 39. minuti. Vojnović je odlično proigrao Matu Bilića, koji je odličnim udarcem matirao Zeleniku.

Branko Ivanković imao je što reći svojim igračima u svlačionici, Dinamo je bio bezidejan, svi napadi obijali su se od Splitove obrane. U finišu je Stanko Mršić išao zatvarati utakmicu, povukao se u obranu, ali tromi Dinamo nije uspio ništa konkretnije napraviti. Ako bi koja lopta i prošla na pravom mjestu bio je sigurni Zagorac.

Dinamo je još jednom posrnuo u Parku mladeži, ima dva poraza zaredom. Teren Slavena Žužula za momčad Zdravka Mamića (nije bio na utakmici) postao je noćna mora.

Ivanković: Ne bojim se smjene

Trener Dinama Branko Ivanković tvrdi da je problem njegove momčadi realizacija.

- Očekivali smo borbenu, žustru i čvrstu utakmicu, znali smo da će biti teško stvarati prigode. Očekivao sam da ćemo ono malo prigoda realizirati, nismo uspjeli. Pokušavali smo, ne mogu zamjeriti na želji i htijenji, ali to danas nije bilo dovoljno. Split me nije iznenadio, očekivao sam borbenu momčad, bilo je pitanje koliko ćemo imati brz protok lopte. I prekide smo loše izvodili. Stvaramo dosta prigoda, ali realizacija nije adekvatna, to je problem.

Boji li se Profesor da bi ga klub mogao smijeniti nakon serije poraza?

- Ne bojim se smjene, da sam se bojao ne bih ni dolazio tu. Nema straha kod mene - rekao je Ivanković i dodao:

- Igračima ništa ne zamjeram, nemam simptome da nemaju htijenja i želje, teško im je pao poraz protiv Splita. Liga deset je donijela oštriju konkurenciju, sjajno je za hrvatski nogomet, tu su Hajduk, Rijeka, Lokomotiva, pa i Split. Bilo je realno da Dinamo neće lagodno osvojiti prvenstvo.

Trener Splita Stanko Mršić ovako je prokomentirao utakmicu:

- Nije uvijek prigoda pobijediti Dinamo, lijep osjećaj. Igrači su sasvim drugačije trčali, izgledali na terenu. Križanac je bio na tretmanu kod fizoterapeuta, hvala mu što je zaigrao. Ovo je bila pobjeda kolektiva, igrali smo sto minuta. Bio sam izritiran u zadnjim minutama, nije zgodno sjediti na klupi i gledati neke situacije koje nisu realne. Dali smo im dio terena, pribojavao sam se Soudanija, ali Glavina i društvo oko njega. Teško je staviti se u glave igrača, nema bez trke i angažamana dobrih rezultata.

>> Lokosi svladali Istru, žestoka svađa Pamića i Ivkovića!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije