Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pakleno ispred Poljuda

Torcida dočekala pionire Hajduka, pa se okomila na Dinamo, Zagrepčane, HNS...

Doček Hajdukovih pionira
Foto: HNK Hajduk
1/7
22.05.2019.
u 11:33

Utakmica je podignula veliku medijsku prašinu jer su u splitskom klubu ocijenili da je zagrebački sudac Ante Čuljak pomogao Osijeku da dođe do titule.

Petstotinjak pripadnika Torcide dočekalo je pionire Hajduka koji su u finalu kupa u Slavonskom Brodu poraženi od vršnjaka iz Osijeka s 3:2. 

Dvoboj je podigao veliku medijsku prašinu jer se splitski klub požalio na suđenje, odnosno na zagrebačkoga suca Antu Čuljaka, koji je Hajduku tijekom dvoboja pokazao dva crvena kartona.

Navijači su se počeli skupljati oko poljudskog stadiona već oko 21 sat, a jednom, nakon što su juniori napokon stigli na Poljud, krenulo je navijanje u kojem nisu ostali pošteđeni ni Dinamo, Zagrepčani, Mamić, Bandić...

Pripadnici Torcide optužili su čelništvo HNS-a da se taknulo u ''splitsku dicu'', a uz to je razvijen i transparent na kojemu je ispisano ''Ne može nas slomiti nijedan k*rvin sin''.

U međuvremenu se Hajduk obratio službenim priopćenjem, a djelić te atmosfere prenosimo s YouTube kanala Dalmatia Happening i službene Facebook stranice splitskog kluba

Još jednom, po tko zna koji put, cjelokupna hrvatska javnost imala je priliku u izravnom televizijskom prijenosu svjedočiti zbog čega HNK Hajduk inzistira na sustavnim i korjenitim promjenama u sudačkoj organizaciji.

Nažalost, ovaj put dužni smo reagirati zbog utakmice finala Hrvatskog kupa za pionire u kojoj je Hajduk rezultatom 3:2 poražen od Osijeka. U navedenom susretu sudac Ante Čuljak iz Zagreba podijelio je ukupno 11 žutih kartona pri tome neopravdano isključivši dva Hajdukova igrača.

Pitamo odgovorne u sudačkoj organizaciji kakva je to poruka djeci, našim najmlađima, onima koji predstavljaju budućnost hrvatskog nogometa i društva. Je li to taj pravedniji nogometni sustav i poštenije društvo za kojeg se borimo? Ili upravo suprotno?

Želite li im na ovaj način poručiti da od malih nogu moraju navikavati na ono što je postala gotovo uobičajena slika na hrvatskim nogometnim terenima? A to je slika ne samo o nepravdi u seniorskom nogometu, već smo u posljednje vrijeme često svjedoci potpuno besmislenih situacija i odluka u susretima svih mlađih uzrasnih kategorija.

Dječje suze nakon pretrpljene nepravde obveza su nam poticaj i odgovornost da se još jače borimo i nastavimo putem kojim smo krenuli, rečeno je u Hajdukovu priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 65

Avatar petrolio
petrolio
11:43 22.05.2019.

kakva bolesna mržnja...čemu oni uče te mlade osim nastavku mržnje prema svemu hrvatskome??? strašno!!! dabogda sve izgubili i iz svih liga ispali!!!!

LU
lukathereem
11:57 22.05.2019.

Kao Dalmatinac ne podržavam ovo orgijanje.

SE
sesvečan7
11:54 22.05.2019.

.....bolesnici....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije