Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedrenje

Tonči Stipanović osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu!

ante šitić mate arapov
David Branigan/Oceansport
10.05.2012.
u 19:41

– Danas su na programu bila dva plova, odlično sam odjedrio prvi, bio sam 12., što mi je bilo dovoljno za srebro

Prvu medalju za Hrvatsku ikad na svjetskim prvenstvima olimpijskih klasa osvojio je 2009. Ivan Kljaković Gašpić, bio je brončani na SP-u klase finn. Samo nekoliko mjeseci zatim Šime Fantela i Igor Marenić uzeli su zasad naše jedino zlato na svjetskim prvenstvima olimpijskih klasa, u dvojcu 470. Godinu kasnije Fantela/Marenić bili su brončani na SP, lani su ponovili taj uspjeh. Šimi, Igoru i Ivanu danas se pridružio Tonči Stipanović osvojivši srebro na Svjetskom prvenstvu lasera.

– Danas su na programu bila dva plova, odlično sam odjedrio prvi, bio sam 12., što mi je bilo dovoljno za srebro. Zadnji plov nisam ni jedrio, nisam morao. Presretan sam, nakon dva europska zlata i niza dobrih rezultata na SP-u konačno je došla i ta svjetska medalja. Bili su teški uvjeti za jedrenje, trebalo je imati puno strpljenja. Ova medalja je nagrada za sav dosadašnji trud i rad, mog trenera Joze Jakelića i mene, i naravno veliki dokaz da radimo dobro na putu prema Olimpijskim igrama – javio je iz Njemačke Tonči Stipanović.

Australac Tom Slingsby još je jednom uzeo svjetsko zlato.

Komentara 1

DE
delmat
20:00 10.05.2012.

Svaka čast. Sad je napokon vrijeme za barem jednu medalju iz jedrenja na Olimpijadi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije