Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTIŠAO U SARAJEVO

Barbarić: Pogriješio sam što sam došao u Split, mislio sam da je to ozbiljan klub

Barbarić
Foto: fcsarajevo.ba
29.06.2015.
u 13:47

– Mislio sam da će mi u Splitu biti dobro, da je to ozbiljan klub. Nadao se čak i borbi za Europu, imao sam sasvim drukčija očekivanja od toga kluba. No, tamo je bilo mnogih problema, pa mi se čini da sam ipak pogriješio kad sam došao u Split.

Tomislav Barbarić na novoj je prekretnici karijere. Stasiti branič ovoga je ljeta zbog brojnih problema napustio Park mladeži te se priključio redovima bosanskohercegovačkog prvaka Sarajeva. Barbarić će biti veliko pojačanje za obranu Sarajeva, ali i igrač od kojeg se na Koševu mnogo očekuje. No, kako je uopće došlo do angažmana u BiH?

– Bio sam prošle polusezone u Splitu, odigrao gotovo sve utakmice tijekom proljeća, a onda sam početkom ljetnih priprema izbačen iz momčadi. Trenirao sam odvojeno s otpisanim igračima, ni danas ne znam što se točno dogodilo. Moje je mišljenje kako su problemi bili financijske prirode, od čelnika kluba nisam dobio nikakve odgovore. Razišli smo se sporazumno, no još imam neka potraživanja prema Splitu. Ne mogu reći da su prema meni na Parku mladeži bili prekorektni, ali to je sada završena priča. To je život nogometnog profesionalca – rekao je Barbarić za Goal.

Je li Park mladeži bio dobar izbor?

– Mislio sam da će mi u Splitu biti dobro, da je to ozbiljan klub. Nadao se čak i borbi za Europu, imao sam sasvim drugačija očekivanja od toga kluba. No, tamo je bilo mnogih problema, pa mi se čini da sam ipak pogriješio kad sam došao u Split.

Zašto se odlučio za Sarajevo?

– Brzo se pročulo da sam otpisan, pa moram priznati kako je bilo dosta upita, kontakta i ponuda. Čak i iz domaćih klubova, no za njih nisam htio ni čuti! Bilo je i nekih inozemnih kombinacija, ali to su uglavnom bile ''divlje'' lige. Tako je stigla i ponuda Sarajeva. Svi mi pratimo događaje iz regije, svjestan sam kako Sarajevo kao klub iznimno raste. To je postao stabilan klub, prvaci su svoje države, pa smo brzo dogovorili sve uvjete.

Žali li što više nije u Dinamu?

– Ne, više ne žalim. Imao sam priliku, ali i svojih problema u Maksimiru. Možda sam i ja napravio neke poteze koje nisam trebao, možda imao malo pehova s nekim trenerima. Nije mi žao, Dinamo je lijepa faza moje karijere koje ću se zauvijek sjećati. Dinamo je moj najdraži klub, moja prva ljubav, pa modrima uvijek želim svu sreću.

>> Što je još rekao Tomislav Barbarić pročitajte na Goal.com

>> Tomislav Barbarić otišao u Sarajevo kod Benka i Delača

Komentara 3

Avatar GaryLineker
GaryLineker
21:12 29.06.2015.

Kao mlađi više je obećavao. Nadam se da će u Sarajevu napraviti iskorak.

AL
alfredö
23:01 29.06.2015.

Nikad on nista nje obecavao, samo su mu tatini novinari svojim tekstovima dizali cijenu.Ni to nije upalilo.Jednostavno los igrac. I Sarajevo svasta kupuje.Lijepo je imat pare, ali je jos ljepse znati te pare ispravno investirati..

RI
rikavac
17:04 29.06.2015.

jesi izabrao sredinu otisao si u ligu koja je gora od HNL al jedino Sarajevo ima pare i daje astronomske place u odnosu na druge klubove u Bosni zato svi idu tamo al ako ne ispunis ocekivanja pokajat ces se sto si dosao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije