Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENCI BOLJI

Tomićevih šest golova nedovoljno za pobjedu Našičana

Našice: Nexe i Savehof sureli se u 2. kolu EHF Europske lige
Davor Javorovic/PIXSELL
17.11.2021.
u 08:45

Strijelce Nexea je sa šest pogodaka predvodio Mario Tomić, a po pet golova postigli su Fahrudin Melić i Halil Jaganjac. Vratar Dominik Kuzmanović je imao osam obrana, a Moreno Car četiri

Rukometaši Nexea doživjeli su u utorak u Velenju prvi poraz u novoj sezoni EHF Europske lige, a u dvoboju 3. kola skupine C bolje od Našičana bilo je Gorenje sa 34-28 (19-14). 

Strijelce Nexea je sa šest pogodaka predvodio Mario Tomić, a po pet golova postigli su Fahrudin Melić i Halil Jaganjac. Vratar Dominik Kuzmanović je imao osam obrana, a Moreno Car četiri.

Kod Gorenja je najbolji strijelac bio Timotej Grmšek sa šest golova, dok su po pet postigli Domen Tajnik i Branko Predović. Briljirao je vratar Aljaž Panjtar koji je sakupio 16 obrana.

Do polovice prvog poluvremena momčad pod vodstvom slovenskog stručnjaka Branka Tamšea bila je ravnopravan suparnik. U tom je trenutku rezultat bio 10-10. No, samo devet minuta poslije domaća momčad je već imala šest golova prednosti (17-11), ponajviše zahvaljujući vrataru Gorenja Aljažu Panjtaru i rukometašima Nexea koji ga nisu uspjeli svladavati u izrađenim situacijama za pogodak.

Panjtar je do poluvremena sakupio 10 obrana, a u istom je tonu nastavio i u drugom dijelu, iako su Našičani s dva uzastopna pogotka na samom početku uspjeli smanjiti zaostatak na tri gola (19-16). Igrači Gorenja su strpljivo gradili svoju prednost i koristili sve prilike koje su im se ukazivale, tako da su u 52. minuti došli do osam golova viška (31-23).

Nexe je serijom 4-0 uspjelo smanjiti zaostatak, ali je hrvatski doprvak utakmicu ipak  završio s velikim minusom od šest pogodaka (34-28).

Gorenje je tako došlo do prve pobjede, a Nexe je pretprjelo prvi poraz u drugoj sezoni Europske lige.

U drugom dvoboju skupine koji je igran u istom terminu švedski Savenhof je slavio sa 30-25 na gostovanju kod francuskog Aix en Provencea.

Na ljestvici skupine C po četiri boda imaju Savenhof, Nexe i Magdeburg, ali njemačka momčad ima utakmicu manje. Gorenje i španjolska La Rioja imaju po dva boda, a bez bodova je Aix en Provence.

Nexe će u sljedećem kolu ugostiti La Rioju, a dvoboj u Našicama na rasporedu je 23. studenoga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije