Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za SP:

Kamerun izbacio Obalu Bjelokosti

Backpagepix/Press Association/PIXSELL
17.11.2021.
u 08:23

Još ranije su plasman u treći krug osigurali Mali, Egipat, Gana, Senegal, Maroko i DR Kongo

U najzanimljivijem susretu posljednjeg kola drugog kruga afričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. u Kataru Kamerun je kao domaćin u Douali svladao Obalu Bjelokosti s 1-0 (1-0) te tako osvojio prvo mjesto u skupini D.

Uoči dvoboja dvije ponajbolje afričke reprezentacije u Douali Obala Bjelokosti je imala bod više od Kameruna te joj je i bod bio dovoljan za prvo mjesto u skupini, jedino koje vodi u posljednji treći krug kvalifikacija, dok je domaćinima "igrala" samo pobjeda.

U dvoboju s velikim ulogom ključnim se pokazao pogodak Toka Ekambija iz 22. minute.

Kamerun je tako natjecanje u skupini okončao sa 15 bodova, a Obala Bjelokosti sa 13.

I u skupinama A i C odluka o prvom mjestu pala je u utorak u izravnim dvobojima dvije prvoplasirane reprezentacije, a favorizirani domaćini Alžir i Nigerija su s remijima prošli dalje. Alžir je u Blidi odigrao 2-2 (1-1) s Burkinom Faso, dok je Nigerija u Lagosu igrala 1-1 (1-1) sa Zelenortskim Otocima.

Alžir je dva puta vodio golovima Mahreza (21) i Feghoulija (68), a Burkina Faso je uspjevala tek izjednačavati preko Sanoga (37) i Daya (84-11m). Alžir je obranio prvo mjesto sa 14 bodova, dok je Burkina Faso ostala druga sa 12.

Oba gola u Lagosu postignuta su na samom početku, Nigeriju je u vodstvo doveo Osimhen (1), a poravnao je Stopira (5).

Nigerija je tako ostala prva sa 13 bodova, dok su Zelenortski Otoci drugi sa 11.

Uz Kamerun, Alžir i Nigeriju, prolazak u treći krug u utorak je izborio i Tunis koji je do prvog mjesta u skupini B stigao 3-1 (3-0) domaćom pobjedom protiv Zambije. Tunis je natjecanje u skupini okončao sa 13 bodova, dva više od druge Ekvatorijalne Gvineje koja je u utorak odigrala 1-1 (0-1) na gostovanju kod Mauritanije.

Još ranije su plasman u treći krug osigurali Mali, Egipat, Gana, Senegal, Maroko i DR Kongo.

Tih 10 preostalih afričkih reprezentacija ždrijebom će biti svrstano u pet parova koji će u ožujku odigrati po dvije utakmice, a ukupni pobjednici će izborti plasman na SP.

Ključne riječi

Komentara 1

ĆI
ćirko
17:51 17.11.2021.

Obalu Bjelokosti.? 🤣🤣🤣🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije