Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADONAČELNIK JASAN

Tomašević odlučio: Jedan je uvjet za suradnju Grada Zagreba oko izgradnje novog stadiona

Zagreb: Svečana loža na stadionu Maksimir tijekom utakmice između Dinama i Rijeke
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
19.01.2023.
u 16:46

- Maksimirski stadion nije samo Dinamov stadion već i gradski i jedan od nacionalnih stadiona. Ne smije se dopustiti da ovi događaji u Dinamu utječu na planove izgradnje - izjavio je.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je kako Gradski ured za opću upravu grada Zagreba postupa po prijavi jednog člana Skupštine GNK Dinama u svezi sporne sjednice Skupštine u prosincu. Podsjetimo, u Dinamu traje rat između Mamićeve i Antolićeve struje, a danas je dobio novi nastavak. Zdravko Mamić ponovno se na sebi svojstven način glavnom protivniku obratio na konferenciji za medije, dok ga je Krešimir Antolić u odgovoru pozvao na javno sučeljavanje u Zagrebu

- Dobili smo zapisnik, a tražimo i dodatnu dokumentacija kako bi se utvrdilo da li su svi članovi Skupštine imali tada pravo glasa. Radi se o upravnom postupku koji ne mogu komentirati - kazao je Tomašević, dodajući kako je i Sportska inspekcija pokrenula nadzor u Dinamu.

19.01.2023., Zagreb, Cucerje - Gradonacelnik Grada Zagreba Tomislav Tomasevic, sa zamjenikom Lukom Korlaetom, polozio je kamen temeljac za izgradnju novog Drustvenog doma Cucerje na Trgu Sv. Marije Cucerske. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Naglasio je kako događaji u Dinamu ne smiju utjecati na planove oko izgradnje nacionalnoga stadiona.

- Uvjet za suradnju grada Zagreba oko izgradnje stadiona jest da u Dinamu sve bude po zakonu i transparentno, što dosad nije bio slučaj. Imamo pravomoćnu presudu o nezakonitom izvlačenju više od 100 milijuna kuna iz Dinama. Maksimirski stadion nije samo Dinamov stadion već i gradski i jedan od nacionalnih stadiona i ne smije se dopustiti da ovi događaji u Dinamu utječu na planove izgradnje - kazao je Tomašević.

Dodao je kako razgovori oko izgradnje stadiona idu u dobrom smjeru jer se uključila i Vlada RH.

Komentara 12

NI
nikola1975
17:04 19.01.2023.

A što to Grad daje kod gradnje stadiona. Zemljište možda? Kako može dati nešto što nije njegovo?

SP
Stari panj
17:14 19.01.2023.

Bio je još jedan koji je “isušivao močvaru”. Uspješan otprilike kao i Tomašević.

PE
Pendrek57
18:25 19.01.2023.

Sad je potpuno jasno odakle vjetar puse. Senfek bi stel unistiti Dinamo kao sta unistava grad Zagreb. Ovo s stadionom je cista ucjena, ali i alibi da se ne gradi stadion. Jer dobro zna da Maminja nemoze pobjediti. Zato boljee i bez stadiona nego da doticni Senfek sroza Dinamo na nivo ayduka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije