Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska - Danska (14.30 sati)

To je trebao biti finale!

'Croatia\'s Drago Vukovic (L) vies with Spain\'s Alberto Entrerrios Rodriguez (R) during the men\'s EHF Euro 2012 Handball Championship match between Croatia and Spain at the Spens Hall of Novi Sad on
'ATTILA KISBENEDEK'
29.01.2012.
u 10:30

Tradicija je protiv kauboja, već 18 godina nismo slavili u utakmici za treće mjesto!

Danas (14.30 sati) hrvatski rukometaši igraju za broncu sa Španjolskom. Španjolci su nas već pobijedili, u Novom Sadu (24:22), i zbog tog poraza morali smo u polufinalu igrati s domaćinom. Do utakmice s Danskom Španjolska je igrala najbolje i nije nijednom poražena.

- Nažalost, izgubili smo baš kad nije trebalo. Stalno smo morali loviti prednost Danaca, a na kraju nas je uništio Hansen sa dva pogotka, iako smo ga dobro čuvali cijelu utakmicu - rekao je Valero Rivera, izbornik Španjolske.

Kako danas protiv Hrvatske?  

- Pokušat ćemo ponoviti obranu iz naše prve utakmice. Baš kao i Hrvati, i mi smo razočarani što ne igramo u finalu - rekao je Rivera.

Momčad se priprema za svjetsko prvenstvo kojem je domaćin. 

- Branimo mi još broncu na OI. Ali, u London idemo pokušati osvojiti zlato. Konkurencija na Igrama ipak je nešto slabija nego na EP-u gdje svatko svakoga može iznenaditi - zaključio je Rivera.

Iker Romero je u španjolskoj reprezentaciji zadužen uglavnom za izvođenje sedmeraca, ali je u polufinalu morao igrati u napadu jer nije išlo Raulu i Albertu Entrerriosu.

- Ozračje kakvo je bilo na utakmici Hrvatska - Srbija nisam nikad vidio! Kakvo fanatično navijanje, pa trubački orkestar na tribinama - rekao je Romero.

Znate li što su s tribina vikali Hrvatima?  

- Možda je i bolje da ne znam - rekao je Rivera.

Utakmica za broncu?

- Šteta. Trebali smo s Hrvatskom igrati za zlato. Bit će teško. Svi smo već pomalo umorni - zaključio je.    

Hrvatskim rukometašima ovo će biti četvrta utakmica za treće mjesto na velikim natjecanjima. Na europskim prvenstvima ćemo četvrti put igrati za broncu. Na prvom europskom prvenstvu u Portugalu, 1994. godine Hrvatska je pobijedila za broncu Dansku (24:23). Potom smo dvaput gubili za treće mjesto, u Sloverniji 2004. od Danske (27:31) i dvije godine kasnije u Švicarskoj opet od Danske (27:32). Na olimpijskim igrama u Pekingu izgubili smo za treće mjesto od Španjolske (29:35).

Komentara 40

BE
bepe_
11:37 29.01.2012.

Finale je trebalo biti Srbija - Španjolska! ! !

GC
gasovi_celog_fudbalskog_tima
19:09 29.01.2012.

Srbi, \"rukomet i sekire\" ne idu zajedno!!

DP
Dule Pacov
11:48 29.01.2012.

sta kaze baja, nikad nije video ludje i bolje navijanje...pametan momak, svima bilo do jaja samo ujkanima vecito fali neki kujac...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije