Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĆIRO BLAŽEVIĆ:

Tko su ti Bugari, gdje igraju, koji su to njihovi značajni igrači?!

Miroslav Ćiro Blažević
Foto: Filip Brala/PIXSELL
10.10.2014.
u 08:30

- Uza sve uvažavanje, Bugarska za nas nije ozbiljna momčad - tvrdi Ivanković.

Najprije nije želio ništa govoriti uoči dvoboja Bugarske i Hrvatske, a onda se Miroslav Ćiro Blažević, trener svih trenera, otvorio do kraja. Blažević je uvjeren u pobjedu u Sofiji.

Strinić je dobro rješenje

– Nisam u poziciji da dajem primjedbe, moji savjeti se ionako ne uvažavaju. Koga kod Kovač stavi u momčad ne može pogriješiti, jer razlika u klasi je evidentna. Ne smijemo misliti ni o čemu drugom osim o pobjedi. Tko su ti Bugari, gdje igraju, koji su to njihovi značajni igrači! Sad će nas i Bugari ugrožavati, a mi u momčadi imamo Modrića, Rakitića, Mandžukića, dalje neću ni nabrajati. I zato moramo otići na EP, moramo pobijediti Bugarsku. Ako ne uspijemo, prvi koji mora otići je Davor Šuker, on je za sve kriv. Kako si može dopustiti da za izbornika postavi apsolutnog početnika, a imamo jednu od najkvalitetnijih momčadi na svijetu. Ne možemo na čelu HNS-a imati čovjeka koji razmišlja kao ptica, a ne kao čovjek. I taj Kovač, tvrdi da ima odličan stručni stožer. Ma što ću reći, imam tri njihova studenta, diskutiram s njima i vidim da ništa ne znaju. A kažu mi da su učili kod njih, na toj akademiji – bez dlake na jeziku je Ćiro.

Branko Ivanković također smatra da je Hrvatska puno bolja.

– Naša je reprezentacija bolja, to tvrdim i kao navijač i kao stručnjak. Očekujem pobjedu, moramo biti pravi i onda neće biti straha. Malo je koja reprezentacija na svijetu bolja od naše, to nije dilema, to nije presing, već činjenica. Uostalom, okosnica momčadi je pet-šest godina zajedno. Kod nas se neke dvojbe svode na to tko će biti lijevi bek, ali to nije presudno. Pa ni Njemačka nema lijevog beka, pa je prvak svijeta. Uostalom, Strinić je već dugo u reprezentaciji, bio je u njoj i u vrijeme Slavena Bilića, i korektno radi svoj posao. Imamo iskusnu reprezentaciju, naši igrači igraju u najboljim svjetskim klubovima, u kojima nisu prolaznici već važni faktori. Sve osim našeg odlaska na EP bila bi senzacija. Italija i Hrvatska su apsolutni favoriti. Ne vidim treću ozbiljnu momčad, uz potpuno uvažavanje Bugarske – kaže Ivanković.

Iskusni brk Ivana Katalinića podijelio bi minutažu između Perišića i Kramarića.

Bit će puno agresije

– Bugarska je nepoznanica, dugo nije bila na velikim natjecanjima. No, vjerujem da ju je izbornik sa stožerom dobro proučio i da zna što treba napraviti. Poremetit će nas ozljeda Lovrena, on je stožerni igrač obrane, ali vjerujem da ga Vida ili Schildenfeld mogu zamijeniti. Kramarić? Ne znam, bio je ozlijeđen, važno je da ga Kovač ima na raspolaganju. U vrhunskoj je formi i može biti adut s klupe. Ima za njega vremena u toj utakmici, pogotovu zato što je Perišić bio dugo ozlijeđen i ne znamo koliko može dati – kazao je Katalinić.

Stanko Poklepović misli da do pobjede neće biti lako doći.

– Treneri uvijek govore "igrat ćemo našu igru", a to je alibi. Treba igrati tako da se postigne dobar rezultat, a to zahtijeva proučavanje suparnika postavljanje igrača na pravo mjesto. Kovačić, Kramarić, rasprava tko će zamijeniti Lovrena... Neću dirati u postavu, trener ima sliku, zna najbolje što mu treba na terenu. Kvalitetniji smo od Bugara, ali bit će to teška utakmica, borbena, agresivna, bez puno kombinacija – zaključio je Špaco.

>> Počinju Pranjić i Olić, Kovačić i Kramarić na klupi

Komentara 32

ST
strsljen2013
11:12 10.10.2014.

A što je nama do sada značio jedan Modrić koji je skuplji od njih zajedno s klupom?

GA
garincha
11:06 10.10.2014.

''Malo je koja reprezentacija na svijetu bolja od naše, to nije dilema, to nije presing, već činjenica'' Kad covjek ovo cita,cudi se kako Hrvatska nije dogurala bar do polufinala svjetskog prvenstva u Brazilu!

ĆA
ćaćaća
11:13 10.10.2014.

tko je slovačka pa je pobjedila španjolsku..ćiro očito ima balkanski mentalitet i pristup..često uopće nisu bitna imena nego kolektiv motivacija i posloženost ekipe..npr real je godinama imao vrhunske igrače a 10 god nije osvojio ligu prvaka..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije